StoryEditorOCM
ForumPRAVNA BITKA

Poznate mame pišu dirljive poruke Severini, javila joj se i Doris Dragović: ‘Ovo je zastrašujuće...!‘

Piše Scena SD
23. siječnja 2024. - 21:50

U borbi Severine Vučković i Milana Popovića za skrbništvo nad njihovim sinom Aleksandrom došlo je do novog preokreta nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu.

Severina i Milan neće više imati skrbništvo “po pola”, kako je to u kolovozu 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se skrbništvo ponovno vraća ocu, a ta odluka stupa na snagu odmah, neovisno o eventualnoj Severininoj žalbi, navodi Nacional.

Pjevačica je danas na Instagramu objavila grafit na kojemu su ona i Aleksandar. Njena objava je za samo nekoliko sati skupila 65 tisuća lajkova te su joj se počele javljati poznate mame iz cijele regije, ali i nepoznate žene, koje pjevačici pišu dirljive poruke podrške.

Karmela Vukov-Colić, Doris Dragović, Josipa Pavičić, Ecija Ojdanić, Kaliopi, Edita Lučić Jelić, Marijana Batinić, Ljupka Gojić Mikić, Nikolina Pišek, Blanka Vlašić... samo su neke od poznatih mama koje su se javile.

- Zastrašujuće. U Srbiji im ne možeš niti prići, niti ih tužbom okrznuti jer su zaštićeni kao bijeli nosorozi. Zato u Hrvatskoj sudovi rade maksimalno brzo i, - ne smijem izgovoriti pa niti nisam, nego je sročila AI, a ona zna najbolje i tužite je ako je nešto pogrešno - vrlo često na štetu vlastitih građanina, odnosno hrvatskih državljanina - napisala je TV voditeljica Nikolina Pišek.

Severinin status prenosimo u cijelosti:

O maloj kapi na dlanu i proceduri

Nosim ga od kada je bio mala kap na dlanu. Od kada se rodio smo samo nas dvoje. Prvi zub, prva temperatura, prvi koraci. Tata se povremeno pojavljivao (kao i dan danas) i odlazio. I onda je odjednom odlučio biti otac. Od tada, već gotovo 11 godina, traje mučenje i agonija mog djeteta i mene. Ročišta, saslušavanja, ispitivanja, prijavljivanja, vještačenja.

Znaš da ništa pogrešno nisi napravila. I ne vjeruješ da ti se to opet događa. I nisi kriva. Na svoje dijete nikada nisam glas podigla, a kamoli išta slično. Ne postoji ama baš nikakav razlog zbog kojeg dijete ne bi trebalo živjeti u svom domu u kojem se rodilo, sa mnom, svojom bakom, ljudima koje zna od rođenja.

Sad su Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta, koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji trpi torturu, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su one suprotne postojećoj praksi...

Ja sam mama. On je moja kap na dlanu, a ja ću se boriti do zadnje kapi krvi za nju. Svoju kap na dlanu.

Moje dijete živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem o tome govoriti da ne bih nekoga uvridila.

Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju.

Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. Jebali vas ‘proceduralni razlozi‘. Jebala vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspjeli, ovaj put nećete! - napisala je ogorčena Severina.

image

Severina

Instagram
01. svibanj 2024 19:04