StoryEditorOCM
ForumNEMA OMILJENIH MARKI

Poznati trgovački lanac izbacio poznate domaće marke s polica, uveo one iz Srbije? Kupci prosvjeduju, trgovci se brane

Piše VIJESTI SD
18. kolovoza 2023. - 17:41

Umjesto Podravkinih juha na Kauflandovim policama sada se nalaze one vojvođanske Aleve, brašno je zamijenila marka Farina, a kupci tvrde da nema ni Lino lade, piše Večernji.

Neki trgovci su se ranije žalili kako su Podravka i još neki domaći proizvođači nabili visoke cijene svojih proizvoda. Je li Kaufland prvi koji se odlučio na tako drastičan potez, vidjet će se, no iz Kauflanda su jučer kazali kako imaju dugogodišnju suradnju s domaćim proizvođačima, pa tako i s Podravkom koju "nisu izbacili s polica". Dapače, tvrde kako trenutno svojim kupcima nude neke od najprodavanijih artikala kao što su Lino lada, ajvar, pasirana rajčica i slično.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Neki drugi proizvodi trenutno nisu dostupni, no pregovori između Kauflanda i Podravke su u tijeku i vjerujemo da će se uskoro postići dogovor, a sve kako bi se kupcima omogućio najbolji omjer cijene i kvalitetne ponude - objašnjavaju za VL te ističu kako svojim kupcima uvijek nude velik izbor kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama i to im je sada glavni prioritet. - S obzirom na veličinu našeg asortimana, kupci uvijek mogu pronaći alternativno rješenje - poručuju.

Iz Podravke su danas odgovorili kako su još u travnju prekinuli isporuku proizvoda Kauflandu s obzirom da nisu uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje.

- Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv a, osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom - kažu iz Podravke za Večernji. Dodaju kako je Podravka usprkos snažnom i kontinuiranom rastu troškova proizvodnje i sirovina minimalno povećavala cijene svojih proizvoda vodeći računa o potrošačima i negativnom utjecaju inflacije na standard građana.

05. svibanj 2024 21:21