StoryEditorOCM
ForumKAKVA LJEPOTICA!

Predivna kamena kuća na padini – izgrađena po uzoru na suhozide

Piše Dom i dizajn
21. svibnja 2017. - 11:20
kuca

U talijanskom mjestu Gargnano pokraj jezera Garda nalazi se ova predivna privatna kuća za odmor s pogledom na okolnu prirodu koja doista oduzima dah. Smještena na padini, i to oko 300 metara od obale jezera, projekt je arhitektonske tvrtke Titus Bernhard Architekten. Ova dražesna rustikalna kuća sagrađena je uporabom tradicionalne tehnike gradnje suhozida, čija gruba tekstura stvara poseban izgled prostora kuće, kako izvana tako i iznutra.

 

 

 

Topla atmosfera koja vlada u unutrašnjosti dodatno je naglašena jednostavnim uređenjem, kao i površinama od svijetlog drva i kože. U prizemlju se nalaze kuhinja s velikim kuhinjskim otokom te blagovaonica, dok je boravak s kožnim sjedalima smješten u podnu nišu i usmjeren prema kaminu u zidu.

 

 

 

 

Kuća na fotografijama predstavlja idealan prostor za druženje većeg društva koje može uživati u ukusnim večerama za dugim blagovaonskim stolom u kući, odmoriti se u udobnom boravku ili, pak, na terasi koja se proteže oko kuće. Spektakularni infinity bazen stapa se s plavetnilom jezera i predstavlja dašak luksuza.

 

 

 

 

Na katu do kojeg vode stepenice nalaze se dvije spavaće sobe. Jedna je uska, obložena drvom, jednostavna i spokojna, a druga prostranija i s otvorom koji vodi na terasu.

 

Oko kuće postoji više mjesta predviđenih za druženje i uređenih modernim komadima namještaja od špage i žice, kao i drvenim elementima, a na svakom od njih bismo se rado podružili sa svojim najmilijima!

 

 

 

 
15. travanj 2024 07:43