StoryEditorOCM
Forum‘GREŠKA ŽIVOTA‘

Premlaćeni ‘Djed Mraz‘ otpušten iz bolnice, više ljudi privedeno, policija objavila što se dogodilo

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
25. prosinca 2022. - 12:40

Uznemirujuća snimka brutalnog premlaćivanja ‘Djeda Mraza‘, točnije mladića odjevenog kao Djed Mraz kojeg navodno cipelari pripadnik Hrvatske vojske na ulici na Badnjak u Slavonskom Brodu, šokirala je cijelu zemlju, javlja Jutarnji list. 

Povodom toga PU brodsko-posavska i dalje provodi intenzivno kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca, dok se premlaćeni 21-godišnjak od teškog ozljeđivanja glave oporavlja kod kuće gdje je otpušten sinoć nakon pružene liječničke pomoći u brodskoj bolnici.

Iz brodske policije danas s priopćili i neke detalje svog postupanja.

- Jučer, 24. prosinca oko 15:15 sati zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira (tuča više osoba) na ulici u Slavonskom Brodu, Ul. Šetalište braće Radić. Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile - kažu iz policije koja je protiv 21-godišnjaka podnijela optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Međutim, tu za njega nije kraj jer se obrada nad njim nastavlja zbog sudjelovanja u tučnjavi, a fokus kriminalističkog istraživanje je nad 24-godišnjakom za kojeg se sumnja da je 21-godišnjem ‘Djedu Mrazu‘ nanio teške ozljede.

- U vezi teške tjelesne ozljede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenje teške tjelesne ozljede te nad njim traje kriminalističko istraživanje. Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Sudjelovanje u tučnjavi“ - kažu iz PU brodsko-posavske koja nastavlja utvrđivati činjenice i okolnosti tučnjave koja je uznemirila prolaznike a potom i javnost nakon što je dospjela na društvene mreže snimka.

O svemu se sinoć oglasilo i Ministarstvo obrane RH (MORH) koje je najoštrije osudilo svaku vrstu nasilnog ponašanja te su izrazili žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Slavonskom Brodu.

"Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH", ističe se u priopćenju MORH-a.

- Lako je suditi prema snimci koja sad kruži po internetu, ali prava pozadina svega postoji i nije bezazlena. Naravno da je kolega pogriješio što je udario dečka dok leži na podu. To se ne radi tako da njegov postupak nikakvog opravdanja nema. Za njega je gotova priča u vojsci sudeći po snimci jer to je greška života koja se ne može popraviti. I samo je u konačnici naštetio sebi ali i nanio sramotu vojarni u Našicama jer mi vojnici, kao i policajci, moramo biti uzor(n)i - kaže za Jutarnji jedan kolega glavnog sumnjivca suosjećajući sa roditeljima, pak, pretučenog Djeda mraza.

23. travanj 2024 23:45