StoryEditorOCM
ForumRODA OD 7 TONA

Presretna majka otkrila nam je detalje uistinu nesvakidašnjeg porođaja: 'Kad sam s malenom u Splitu izašla iz helikoptera, moji su se šokirali...'

Piše Gabrijela Radanović/SD
12. travnja 2018. - 21:56
beba_helikopter

Oko sedam tona teška aluminijska "roda" u obliku transportnog helikoptera, jutros je na svijet donijela najnovijeg člana mlade obitelji Brtan - 48 centimetara dugu te 3.200 grama tešku Kristinu.

Malena junakinja naše priče već je u prvim, spektakularnim sekundama života, dokazala kako je zbilja posebna curica. Rođena je doslovno na "ničijoj zemlji", iznad Bračkog kanala, tijekom kratkog, ali uzbudljivog desetominutnog leta od Supetra do Splita.


Mlada 23-godišnja mama Marina Brtan, očekivano je umorna od poroda, ali istovremeno presretna ishodom ove lijepe priče. 

- Sve je prošlo u sekundu. Dva puta sam stisnula i već su je stavili na mene, u tolikoj brzini nisam ni shvatila što se dogodilo. Oko 3 i 45 ujutro smo stigli na hitnu u Supetar, a kako je već bija mali razmak između trudova, nisu nas poslali gliserom, nego su nas odveli na aerodrom u Supetru di je stiga helikopter.
Muž je bija sa mnom u helikopteru. Javili smo mojim roditeljima koji žive u Splitu da smo krenuli, i deset minuta nakon su me vidili kako s njom izlazim iz helikoptera, bili su u šoku – priča mama u dahu dok svoju nestrpljivu curicu drži u naručju.
Kaže da muž Ilija, a niti ostatak obitelji još uvijek nisu svjesni situacije u kojoj se našla malena Kristina i njezina mama. Vjerujemo da joj samo nekoliko sati nakon poroda ne godi medijska pažnja, ali je i sama svjesna da je njezina kćer zaslužna za zbilja posebnu priču.
- Malo sam sramežljiva po ovome pitanju, ali će zato ona imat lipu uspomenu na dan svog rođenja – priča mama ne skidajući pogleda s malene Kristine.
Doma je čeka stariji trogodišnji brat Duje, koji će se imati čime pohvaliti kada shvati da mu je sestra nestrpljiva malena avijatičarka. 

19. travanj 2024 19:15