StoryEditor
ForumEKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: BESKRAJNA TUGA NA HVARU

Preživjeli talijanski turisti vratili se na mjesto tragedije, na kobni brod došli su po svoje stvari

Piše Hajdi Karakaš Jakubin /Jutarnji list
15. kolovoza 2019. - 21:29

Doslovno u isto vrijeme, dok su uz kaznenu prijavu prostorije Državnog odvjetništva u Splitu napuštali vlasnik broda Zoran B. (23) i kapetan Atlantije Jerko M. (27), u hvarsku luku, točnije na rivu stigli su vidno shrvani, preživjeli talijanski putnici, piše Jutarnji list.

VLASNIK I KAPETAN BRODA NA KOJEM SU OTROVANI TALIJANSKI TURISTI BRANIT ĆE SE SA SLOBODE U Splitu su iznijeli svoju obranu, tvrde da nisu krivi

Potresne scene ulaska na brod aktualnog gradonačelnika jednog sicilijanskog mjestašca Bruna Mancusa i preživjelih prijatelja, koji su se treći dan od tragedije s ciljem da preuzmu svoje stvari, vratili do broda Atlantia na kojem se tragično prekinulo njihovo putovanje, nikoga od prolaznika nisu ostavile ravnodušnima. Jer na Hvaru, među domaćima i turistima, trovanje je glavna tema.

Talijani nisu uspjeli suspregnuti suze dok su se penjali na brod smrti, a posebna težina se osjetila u zraku dok su jedrenjak napuštali, pritom iznoseći, osim prtljage s odjećom, obućom i hrpom dječjih igračaka, i dječja kolica. Tužne trenutke s broda, gdje su se prije dva dana teško otrovani iskrcavali s Atlantije i ukrcavali u vozila Hitne pomoći, zabilježila je i naša fotografkinja agencije Cropix.

- S dvije žene i muškarcem bio je i talijanski konzul. Suze su im se slijevale niz lice dok su iznosili desetke kofera na rivu. Potom su kratko sjeli na klupicu ispred hotela te se ubrzo pojavio policijski gliser. Ukrcali su u njega svu prtljagu i otišli u nepoznatom smjeru. Policajci su ih nadasve dostojanstveno pokušavali utješiti na poprištu tragedije koja im je obilježila život - rekao je jedan prolaznik za Jutarnji.

FOTOGALERIJA: Talijanski turisti vratili se na mjesto tragedije

Hvar, 150819.
Obitelji talijana uzimaju osobne stvari nastradalih i otrovanih na Hvaru.
Foto: Maja Jurovic / CROPIX

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:41