StoryEditorOCM
ForumNEDODIRLJIVI

Procurio dopis ministra Beroša: traži striktnu kontrolu radnog vremena, a sestre pitaju: "Jel‘ to želi staviti soli na rep liječnicima?"

Piše PSD
24. listopada 2021. - 17:41

Je li Vili Beroš odlučio staviti soli na rep liječnicima zbog (ne tako) rijetkih zbrisavanja s posla oko podne u privatne poliklinike ili je ova uputa samo za smrtnike Medicinske sestre - medicinski tehničari koji ionako češće ostaju dulje na poslu?

Tko kontrolira i tko će kontrolirati sate i dolazak i odlazak za šefove, glavnjače i podobne? Pravi razlozi su ostali skriveni ali vjerujemo da ćemo uskoro saznati.

Pitanje su postavili administratori Facebook stranice Medicinske sestre - medicinski tehničari koju prati preko 62.000 ljudi, mahom zdravstvenih radnika.

Pritom su objavili novi dopis ministra zdrabstva Vilija Beroša koji je uputio ravnateljima bolničkih zdravstvenih ustanova naslovljen s "Poštivanje radnog vremena - evidentiranje prisutnosti na radu".

U dopisu im skreće pozornost da u cilju osiguranja kontinuiranosti, učinkovitosti i dostupnosti zdravstvene usluge potrebno striktno primijenjivati odredbe koje reguliraju obvezu prosutnosti radnika na radnom mjestu tijekom propisanog radnog vremena, kao i voditi evidenciju o radnicima i radnom vremenu.

- Svako nepoštivanje radnog vremena  predstavlja težu povredu obveze iz radnog odnosa zdravstvenih radnika - piše Vili Beroš ravnateljima i poziva ih da zaduže odgovorne osobe svih ustrojstvenih jedinica da vode računa o nazočnosti radnika na poslu tijekom cijelog radnog vremena.

Administratori su po objavi dokumenta upitali svoju virtualnu sljedbu: Tko Vas kontrolira na poslu? Vaša glavna? Ili se upisujete u tekicu?

Nije dugo trebalo čekati na reakcije, evo nekih od odgovora:

- Da, imaju kartice, ali bez videonadzora. Dolaze i odlaze na posao kad hoće, nikad ne kreću radit na vrijeme... a evidenciju će morati voditi jadne sestre koje MORAJU šutjeti o mnogo toga. Teško će se napraviti reda, jer sve je danas u novcu i mitu, a što se tiče mita to smo si sami krivi - piše jedna

- To se tiče samo nas medicinskih sestara i tehničara. Ostali su nedodirljivi. Imali smo famoznu tekicu, nikad nisam vidjela da se ijedan liječnik potpisao - primjetila je jedna sestra.

- Nisu samo liječnici ti koji manipuliraju radnim vremenom, ima svega od ustanove do ustanove...- još je jedan od komentara.

25. travanj 2024 16:10