StoryEditorOCM
ForumS GRADILIŠTA

Projektant Marjan Pipenbaher: ‘Ovo je bila velika odgovornost, uspjeli smo u želji da most izgleda skladno‘

Piše Marija Vuković/SD
28. srpnja 2021. - 20:24

Posljednji segment podignut je nešto prije konačnog spajanja koje će se dogoditi oko 23 sata. Posljednje pripreme se odvijaju uz stihove Lijepe naše u klupskoj verziji. Čekamo sad ukrcaj na brod, prebrzo su ga, čini se, digli i previsoko stoji pa će ga malo spustit da možemo brodom proći ispod njega...

Naši reporteri nalaze se na gradilištu pelješkog mosta, a nešto prije 20 sati atmosfera je i dalje, reklo bi se, uobičajena, iako se radi o velikom danu i velikom i važnom projektu.

Naši novinari i reporteri iskoristili su priliku i među prvima prošetali mostom, sve do točke u kojoj se zbog sigurnosnih razloga nije spriječio prelazak onima koji ne rade.

Čitavog poslijepopodneva u Brijesti je bilo iznimno vruće i sparno pa se svi nadaju rashlađenju kada padne večer.

Od ključnih ljudi projekta zasad smo vidjeli Marjana Pipenbahera, projektanta mosta s kojim smo porazgovarali u Stonu prije samog dolaska u Brijestu. Slovenac je kazao kako se osjeća presretno što se bliži kraj devet godina dugog rada na ovako važnom projektu.

"Budući da se radi o tako poznatom mostu, na meni je bila velika odgovornost. Budući da je ovaj zaljev ovako prekrasan, nismo htjeli da ga most prevlada i želja nam je bila da on izgleda skladno", kazao nam je te dodao kako je ovoga puta u Hrvatskoj samo radi spajanja posljednjeg dijela mosta.

19. travanj 2024 02:01