StoryEditor
ForumNESTVARNA PROPAST LEGENDE

Propala mu pekara, pa je primoran voziti Uber i prodavati knjige: 'Zaplijenili su mi desetke milijuna eura!'

14. siječnja 2020. - 13:42
Hakan Sukur

Nekadašnja zvijezda turskog nogometa Hakan Sukur, koji se nakon nogometa okušao i u politici, za život sada zarađuje kao vozač Ubera u SAD-u.

ŽIVOTNI PAD JEDNOG OD NAJVEĆIH NOGOMETAŠA U POVIJESTI Bio je ljubimac nacije, jači i od šefa države, a onda ga je jedna rečenica koštala svega

"Filmsku priču" turske superzvijezde objavio je njemački Welt am Sonntag, koji je 48-godišnjeg Sukura pronašao u Washingtonu.

""Preselio sam se u SAD i isprva vodio pekeru u Kaliforniji, a kada je to propalo, sada radim kao vozač Ubera i prodajem knjige", kazao je Hakan Sukur, koji je 2002. godine odveo Tursku do trećeg mjesta na SP u Japanu i Južnoj Koreji. Karijeru je napravio u Galatasarayu i reprezentaciji za koju je u 112 nastupa zabio čak 51 gol,bio je najplaćeniji turski nogometaš,  a igrao je i za Torino, Inter, Parmu i Blackburn.

 

Nakon prestanka karijere Sukur se počeo baviti politikom, ušao je u parlament, kao veliki protivnik turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a nakon neuspješnog državnog udara morao je napustiti domovinu.

"Nisam bio ni terorist ni izdajnik, a sve su mi uzeli, cijelu moju imovinu su zaplijenili, desetke milijuna eura", kazao je Sukur.

SAN FRANCISCO, USA - NOVEMBER 12 : Fugitive FETO member Hakan Sukur, is seen outside his coffee shop

Izdvojeno

26. veljača 2021 07:03