StoryEditorOCM
ForumPALJBA NA PRESSICI

Prozvani suci iz Osijeka o Mamićevim optužbama: ‘Blago meni!‘, ‘To je van pameti...‘, ‘Nadam se da će se utvrditi što je od toga istina...‘

Piše Nikola Patković/JL
16. ožujka 2021. - 16:58

Suci Županijskog suda u Osijeku, koje je Zdravko Mamić javno prozvao i optužio za kriminalne radnje, redom su u razgovoru za Jutarnji prvenstveno istaknuli kako ne žele komentirati izrečeno.

- Nemam komentara na sve što je izrečeno - rekao je Zvonko Vekić, dodavši kako je o tome sve rečeno potvrđivanjem druge optužnice protiv Mamića kada je upravo on bio predsjednik optužnog vijeća te određivanjem istražnog zatvora protiv istoga. Dodao je i kako je istina da je bio u Dubaiju, ali ne kao Mamićev gost, nego kod svog zeta koji je tamo radio kao liječnik.

- Blago meni! Što reći na to? - zapitao se Darko Krušlin, i samo kratko poručio.

- Nemam nikakav komentar na njegove riječi, jer je to van pameti, a sve o tome kako smo vodili postupak govori efikasnost vođenja i završetka postupka, kvalitetno određena i obrazložena presuda te njezina potvrda na Vrhovnom sudu – rekao je sudac koji je osudio Mamića za Jutarnji.

Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban kazao je sljedeće.

- Nadam se da će se istražiti sve što je na toj 'pressici' izrečeno i da će se utvrditi što je od toga istina, a što nije – rekao je Vrban.

20. travanj 2024 06:59