StoryEditorOCM
ForumORUŽANI NAPAD

Pucnjava u američkoj srednjoj školi; Policija potvrdila: Napadač je i dalje u zgradi

Piše JL
4. siječnja 2024. - 16:43

16.33 Policija kaže da je u školi bio napadač, ali vjeruje se da su ga uspjeli obuzdati. Nekoliko okolnih ulica je blokirano, deseci policajaca iz cijele središnje Iowe stigli su na mjesto događaja, a medicinski helikopter viđen je kako slijeće u dvorište škole oko 8:30 ujutro, piše Des Moines Register.

Roditelji su počeli dolaziti oko 8:50 sati kako bi pronašli svoju djecu.

Glasnogovornik grada Chris Cohea rekao je da je obližnja osnovna škola zaključana i da su svi učenici zadržani u svojim razredima.

--------------------------------------------------------------------------------

Dogodila se pucnjava u srednjoj školi u Perryju, država Iowa, priopćila je američka policija, koja se odmah zaputila na mjesto događaja, ali zasad nije objavila nikakve dodatne informacije.

Ured šerifa okruga Dallas potvrdio je da napadač još nije eliminiran te da se pucalo u zgradi škole.

Više policijskih vozila poredano je ispred srednje škole Perry u Iowi. Osim policijskih, viđeno je i vozilo hitne pomoći.

Riječ je o srednjoj školi koja je dio većeg učeničkog kompleksa, u kojem se obrazuje 1785 osoba. Ovo im je prvi dan u školi nakon povratka s praznika.

Linda Andorf, predsjednica odbora Perry Community School District, rekla je da su vijesti o današnjoj pucnjavi ‘užasne‘.

‘To je užasno, grozno‘, rekla je. ‘Ljudi moraju razumjeti svoj život. Ovo je jednostavno odvratno.‘

28. travanj 2024 16:26