StoryEditorOCM
ForumODJECI POPISA

Pupovac o padu broja Srba u Vukovaru ispod 30 posto: ‘Važno da je Penava zadovoljan! O ostalome nakon analize svih rezultata‘

Piše Rozita Vuković/JL
22. rujna 2022. - 13:44

- Važno je da je gradonačelnik Penava nadzirao i da je zadovoljan - kratko je komentirao čelnik SDSS-a Milorad Pupovac podatak iz popisa stanovništva prema kojem je broj Srba u Vukovaru pao ispod 30 posto, piše Jutarnji list.

Pupovac je kazao da rezultate popisa stanovništva neće komentirati dok ih ne analiziraju te da će se onda obratiti javnosti.

U Vukovaru je 2011. živjelo 34,87 posto Srba, a prema ovom zadnjem popisu utvrđeno je da ih u tom gradu živi 29,73 posto.

Komentirajući pad od pet posto Srba u Vukovaru, Penava je ranije danas odbacio mogućnost iseljavanja te je prozvao popisivače iz 2011. za lažne podatke i manipulaciju.

- Ti podaci su na tragu onoga što već više od 10 godina govorimo. Podaci govore u prilog tome da je popis stanovništva obavljen po prošlom popisu netočan i ti podaci dovode pod znak pitanja kome je bilo u cilju u Vukovar implementirati lažne podatke, dovesti do napetosti, da se pripadnici srpske manjine moraju osjećati nelagodno jer je netko eksperimentirao s lažnim podacima, rekao je Penava.

16. travanj 2024 08:06