StoryEditorOCM
ForumNIKAD NIJE KASNO

‘Razveo sam se 10 puta, a Bog me počastio 11. ženom!‘; Za nju kaže da je njegova srodna duša i ona prava

Piše MOZAIK SD
19. ožujka 2023. - 09:15

Ferid Rizvić - Fera, kako ga zovu susjedi, poznanici i prijatelji, danas uživa sa svojom Ismetom, s kojom je već tri godine u skladnom i lijepom braku u njihovoj obiteljskoj kući, u selu Rizvići kod kod Fojnice, piše kurir.rs.

Kako je rekao, Imsetu je upoznao nakon što mu je preminula supruga s kojom je proveo skoro dva desetljeća i nije požalio što se još jednom oženio.

- U mladosti sam imao dosta hirova, bio sam vrlo živahan, pa sam s 18 godina ušao u prvi brak. I tako, kockice se nisu posložile i tako je krenulo. Druga godina, druga žena, treća godina, treća žena, četvrta godina, četvrta žena, peta godina, peta žena, ona je bila petu i šestu godinu, sedmu godinu, osma žena, deveta godina, deveta žena, deseta godina, deseta žena, e, s njom sam živio 19 godina. Ona je nažalost umrla, ovo je sad jedanaesta - kaže Fera iz Bosne i Hercegovine, čija je životna priča sve ostavila bez riječi.

- Bio sam lud, brakovi mi nikako nisu odgovarali. Uglavnom su sve žene bile dobre, ali ne i ja u mladosti. Hirovi su tu bili, kafana, piće. Moja deseta žena bila je iz Nemile i s njom sam živio 19 godina. Umrla je prije nešto više od tri godine - ispričao je Ferid za televiziju Tatabrada.

Ismetu je, kako je rekao, upoznao preko prijatelja. No, na početku joj nije rekao istinu o broju žena koje je imao.

- Stupio sam u kontakt s njom i dva puta sam išao kod Ismete i zakazivao svadbu. Bila je malo skeptična i pitala me: "Kako ti mogu vjerovati", pitala je, a ja sam rekao "otići ćeš kod mene kući pa ćeš vidjeti". Doduše, tada sam joj lagao, rekao da sam se ženio četiri ili pet puta. Poslije sam priznao – priča Ferid.

- Jako se međusobno poštujemo i cijenimo. Mi smo dvije napaćene duše i to smo spojili u jednu cjelinu, kao da smo živjeli trideset godina, a ne tri godine - kazao je.

Kako kaže Ismeta, krasi ih ljubav i sloga, koju su prenijeli i na njihovu djecu. Naime, oboje imaju dvoje, a kako ističu, ne razdvajaju ih, već im pomažu svima u isto vrijeme. Ismeta ima dvije kćerke, Ferid dva sina.

- Našli smo srodnu dušu, volimo se! Nije me zanimala ni kuća ni imanje, samo kakva je osoba. Prvo što smo dogovorili su djeca, on ima dvoje, ja imam dvoje, to su danas sve moja djeca, ja bih umrla za njih. Ako damo mom djetetu, dajemo i njegovom, ako nema za njegovo, nema ni za moje – rekla je između ostalog Ismeta.

25. travanj 2024 23:08