StoryEditorOCM
ForumKONVOJ HULIGANA

Rekonstrukcija smrtonosnog pohoda Bad Blue Boysa: kombi je iznajmljen u nedjelju, evo što piše u ugovoru, u svemu postoji i jedan misterij...

Piše Dušan Miljuš
10. kolovoza 2023. - 09:58

Grčka policija bila je upoznata s time da dolaze BBB-i. Ne samo da su joj to javili kolege iz Hrvatske, koji su dali informaciju o dvjestotinjak navijača koji kreću prema Grčkoj, nego su dobili i potvrdu policije Crne Gore da su prošli kroz njihov teritorij - doznaje Jutarnji.hr.

Što se dogodilo? Zašto je grčka policija kasnila čak pola sata, zašto nije osigurala stadion, pa u Hrvatskoj se uoči velikih i rizičnih utakmica stadion osigura dva dana ranije. Na vidjelo izlazi sve više informacija o tome da je grčka policija kasnila u međusobnom prosljeđivanju informacija o dolasku rizične skupine Dinamovih navijača u Atenu.

Kako je priopćeno iz MUP-a, informacija da bi se skupina navijača mogla uputiti u Grčku dostavljena je prošlog petka. Hrvatska policija je 4. kolovoza 2023. godine putem međunarodnih kanala Europola i Interpola grčkoj policiji, kao i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti putovanja (Srbija, Crna Gora, Albanija, Makedonija i Kosovo), dostavila sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi mogli krenuti prema Grčkoj.

Naime, sigurnosna saznanja takve prirode razmjenjuju se i s državama duž očekivane trase putovanja. Policija svake države posebno procjenjuje kako će postupiti u vezi s dobivenim saznanjima. U okviru međunarodne komunikacije, crnogorska policija je obavijestila policiju država duž daljnje rute da je 7. kolovoza između 3.00 i 6.00 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji primijetila 120 hrvatskih državljana u 21 vozilu. Navedeni skup je formirao konvoj negdje u zoni graničnog prijelaza te se potom uputio prema Grčkoj.

Iako ih je grčka policija locirala na granici s Albanijom, izveli su vješt manevar uz pomoć navijača Panathinaikosa Gate 13. Kolona automobila i kombija u Grčku je stigla preko Albanije. Ostavili su vozila na stanici Irina u Marousiju te do stadiona došli vlakom. Kako navode grčki mediji, kretanje vozila državnim cestama prati se nadzornim kamerama te je u konkretnom slučaju bilo vidljivo da se radi o organiziranom kretanju navijača.

Planiranje skupine navijača, kako smo neslužbeno doznali, počelo je u nedjelju 6. kolovoza, a u Zagreb su se trebali vratiti kasno navečer u srijedu ili u četvrtak tijekom dana. Neki koji su iznajmili kombi vozila zatajili su pritom da idu u Grčku, već su kao odredište naveli Albaniju, a nisu pritom rekli kad će krenuti na put, iako im je jasno bilo naznačeno do kada moraju vratiti vozila.

02. svibanj 2024 01:28