StoryEditorOCM
ForumU BIJEGU

Rusi u strahu od mobilizacije pojurili u naše susjedstvo, na aerodromu preklinju: ‘Zaustavite Putina, on je ubojica!‘

Piše PSD
21. rujna 2022. - 19:04

Na beogradski aerodrom danas je sletjela veća grupa Rusa, bježeći od rata i mobilizacije koju je jutros proglasio predsjednik Rusije Vladimir Putin. U razgovoru za "Novu" kažu da su uplašeni, da je Putin ubojica koji ih tjera na sukob koji ne žele. Kroz suze su im rekli da se boje za svoje obitelji i da će u Beogradu uglavnom biti kod rođaka, prijatelja ili članova obitelji koji su već ranije došli u srbijansku prijestolnicu.

potencijalno jedan od posljednjih aviona koji će u narednom u narednom periodu poletjeti iz Moskve, stigao je danas na aerodrom „Nikola Tesla“. Ekipa Nova.rs razgovarala je uplašenim i zabrinutim Rusima, nakon što je Putin proglasio djelomičnu mobilizaciju.

„Moj suprug je ostao u Rusiji“, kazala je Julija u razgovoru za Novu.

„Mnogim mojim prijateljima je stigao poziv za mobilizaciju. Mojim kolegama i općenito mladim momcima“, kaže ona.

„Moj brat je pod Izjumom. Regrutirali su ga iako ima 20 godina. Već tri mjeseca je pod Izjumom u ratu. Ne vjerujte svemu što se u Rusiji govori!“, kaže Julija.

Za njihov portal govorila je i Irina, koja kaže da je sa suprugom stigla iz Moskve kako bi bili sigurni.

„Uplašena sam veoma za svoju obitelj i prijatelje, naravno i za svoju sigurnost. Prije nekog vremena i moja kći je došla u Beograd. Sada smo suprug i ja došli u Beograd kako bismo bili sigurni. Želimo ovdje ostati, priča Irina kroz suze.

Ona navodi da je veoma tužna i da nikako ne razumije zašto se dogodio rat s Ukrajinom.

„Prilično sam uplašena i tužna jer moja vlada vodi lošu politiku. Želim kazati da Ukrajincima treba sloboda, molim da se prestane sa sukobom. Ponavljam, ljudi molim vas, prestanite s napadima. Molim vas, zaustavite Putina. Što se njega tiče mogu kazati da je on veoma opasan i da je to jedan ubojica. To nije dobra osoba, on ne brine o narodu, sigurna sam u to“, uvjerava Irina.

Bilo je i onih koji su tvrdili da je u Moskvi sve normalno kao i ranije, te da Ukrajincima ne žele ništa dobro.

„Ukrajina kao Ukrajina, to je skroz druga tema o Moskvi. To su različite stvari, ali ništa dobro ne mislim o Kijevu i toj zemlji“, priča obitelj iz Moskve.

Da je uplašen tvrdi i Aleksej, momak iz predgrađa glavnog grada Rusije koji kaže da je došao kod rođaka.

„Uplašen sam zbog rata, a u Beograd sam došao da posjetim rođake“, kazao je za Aleksej kojeg je nakon toga majka odvojila od kamere, očigledno u strahu od cijele situacije.

25. travanj 2024 10:24