StoryEditorOCM
ForumSIJANJE STRAHA 

Ruska televizija prijeti pokazujući koliko je potrebno nuklearnoj raketi da sravni London, Pariz i Berlin: ‘Jedna Sotona i to je to...‘

Piše PSD.
30. travnja 2022. - 10:26

U emisiji državne televizije "Rusija 1" novinarka Olga Skabejeva i saborski zastupnik Državne dume Aleksej Žuravljov, razgovarali su o tome u koliko sekundi bi ruski interkontinentalni balistički projektili „Sotona 2“ ili „Sarmat“ mogli zasuti glavne gradove Velike Britanije, Njemačke i Francuske - zemalja koje isporučuju velike količine oružje Ukrajini.

"Sotona 2" je ruska najmoćnija raketa, teška je više od sto tona, može nositi 10 tona tereta, odnosno 12 nuklearnih bojevih glava, a domet joj je 20.000 kilometara.

- Jedna Sotona i to je to. Britansko otočje je postojalo i više ne postoji. Ozbiljan sam - rekao je Žuravljov.

Zastupnik Dume Jevgenij Popov iz stranke Jedinstvena Rusija pokušao je to opravdati tvrdnjom da Britanija također ima nuklearno oružje, te naveo ako se bude koristila „Sotona 2“ da nitko neće preživjeti ovaj rat niti ostati na Zemlji.  

Skabejeva je potom dodala kako je vrijeme leta hipersonične rakete od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi i do Londona 202 sekunde.

- To je vrijeme leta rakete do glavnih gradova zemalja koje Ukrajinu opskrbljuju s najviše oružja. Ovu sliku bi trebale vidjeti i zapadne zemlje. Brojite svaku sekundu. Za što ćete imati vremena – kazao je Žuravljov.

image
screenshot twitter

Prije nekoliko dana Vladimir Solovjov, kojeg se često naziva Putinovim propagandistom također je iznio prijetnju „Sotonom“ dok je razgovarao s čelnikom ruske svemirske agencije o novoj ruskoj raketi.

"Kao što se ispostavilo, jedan „Sarmat“ znači minus jedna Velika Britanija", kazao je Solovjov, dodavši kako je Kraljevstvo postalo "potpuno neotesano" u svojoj žestokoj podršci Ukrajini.

Dmitrij Rogozin, čelnik svemirske agencije Roscosmos, rekao je Solovjovu da će napraviti 46 projektila, a prvi će biti raspoređeni u jedinice u Krasnojarsku, u Sibiru, kasnije ove godine.

Putin je nadzirao prvo probno lansiranje projektila prošlog tjedna, kad se pohvalio da je projektil "jedinstven na svijetu" i da ništa slično neće postojati "još dugo".

26. travanj 2024 11:18