StoryEditorOCM
ForumRATNA PRAVILA

Ruska vlada Dumi poslala paket za ublažavanje ekonomskih posljedica: olakšava se javna nabava, ukidaju određeni inspektorati, mijenja minimalac...

Piše PSD
3. ožujka 2022. - 08:11

Ruska vlada podnijela je Dumi prijedlog zakona kojim se uvodi paket socioekonomskih mjera usred neprijateljskih akcija između dvije države, javlja Interfax

Dokument je u četvrtak rano ujutro objavljen u bazi podataka Dume. 

Zakonom se ukidaju inspekcijski nadzori u malim, srednjim i informatičkim tvrtkama do kraja ove godine, liberaliziraju se uvjeti i postupak javne nabave te ograničava izvoz lijekova. Prijedlog zakona omogućuje Vladi da tijekom 2022. dodatno poveća mirovine bez doprinosa, mirovinske bodove i mirovinu s fiksnom isplatom.

Prijedlog zakona pojašnjava primjenu poslovnog zakonodavstva, uključujući pravila za izračun neto vrijednosti imovine u 2022. i zakonodavstvo o zajmovima i zajmovima, daje vladi pravo da odstupi od niza pravila o licenciranju i akreditaciji te određenih odredbi zakona u području zajedničke gradnje i intelektualnog vlasništva. Provest će se posebna procedura za utvrđivanje egzistencijalnog minimuma i minimalne plaće.

Vlada će moći prilagoditi pravila upisa u ruske visokoškolske ustanove za one građane koji su zbog djelovanja stranih zemalja prisiljeni prekinuti školovanje u inozemstvu.

06. svibanj 2024 09:28