StoryEditorOCM
ForumKOLINDA SE PRIPREMA ZA ŽIVOT NAKON PANTOVČAKA

Savjetnicu otpustila, a sa sobom vodi Kiku. Evo što želi raditi...

Piše JL / 24sata
8. siječnja 2020. - 21:01
Kolinda Grabar-Kitarović

Aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, doznajemo, razriješila je u srijedu dužnosti Mirjanu Hrgu, savjetnicu za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske.

Bivša TV novinarka postala je savjetnica na Pantovčaku 16. siječnja 2019., a javna je tajna da se s predsjednicom razišla još tijekom ljeta, i htjela otići s Pantovčaka, ali je odluka bila odgođena dok ne završi kampanja i ne prođu izbori. Budući da je Hrga razriješena osam dana prije nego što bi napunila godinu dana mandata na Pantovčaku, nema pravo kao državni dužnosnik na privilegij šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće. Ona sada ima pravo zatražiti punu plaću tri mjeseca i pola plaće iduća tri mjeseca do početka ostvarivanja plaće po drugoj osnovi.

- To je bio dogovor između mene i predsjednice, kada završe izbori da ja odlazim i za mene je to završena priča - poručila je Hrga za Jutarnji.

Nakon što je u nedjelju izgubila u drugom krugu predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar-Kitarović odrađuje posljednje tjedne na Pantovčaku.

Kao što je naznačila u svojem govoru u izbornoj noći, Grabar-Kitarović sastala se u srijedu s izabranim predsjednikom Zoranom Milanovićem kako bi prodiskutirali sve stvari vezane uz tranziciju predsjedničke dužnosti.

Sudeći prema pomirljivim tonovima koji dolaze s obje strane, prijenos vlasti na Pantovčaku proći će uredno. A o tome kakvi su joj planovi, Grabar-Kitarović je kratko u srijedu progovorila za 24 sata.

- Dobro sam, Bože moj. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ostajem ovdje, u Hrvatskoj, i radit ću za Hrvatsku. Vidim se kako se bavim zaštitom slabijih, promicanjem zaštite nasilja nad ženama i djecom, ali i zaštitom životinja - rekla je Kolinda Grabar Kitarović za 24 sata.

Osim toga, Grabar-Kitarović je potvrdila da kujica Kika koju je udomila tijekom predsjedničkog mandata ide s njom kući.

30. travanj 2024 14:45