StoryEditorOCM
ForumMAJKA VAN SEBE

Scena kao iz horora: Osječanin vozio usred noći pa naišao na neočekivanu prepreku: ‘Sjedio je nasred ceste...‘; Riječ je o TikTok izazovu?

Piše Nikola Patković/JL
18. kolovoza 2022. - 21:12

Nemalo iznenađen, u biti, šokiran, ostao je Osječanin Branimir Hackenberger Kutuzović kada je u ponedjeljak oko 21 sat vozeći se Stepinčevom ulicom u Osijeku umalo udario u mladića koji je mirno sjedio na stolici nasred ceste držeći mobitel u ruci.

Vozač je, srećom, vozio dovoljno sporo da se na vrijeme zaustavi, a ulica je, srećom, bila osvijetljena, pa je najgore izbjegnuto. Nakon što se automobil zaustavio, mladić se ustao, uzeo stolicu i udaljio prema osječkoj Tržnici na Gajevom trgu, dok ga je pratio glas jednog drugog građanina koji je, vidjevši što se dogodilo, na njega vikao. Hackenberger Kutuzović, pak, nije pozvao policiju, ali je odlučio javno objaviti video zapis ovog događaja s kamere koju ima instaliranu u svom automobilu.

- Pitam se što bi bilo da sam na sekundu pogledao negdje sa strane ili brže vozio i udario ga automobilom. Ja bih završio u zatvoru, a on bi tvrdio da je prelazio cestu. Sto posto bi u novinama pisalo kako je vozač pregazio dijete na cesti i odmah ste osuđeni. Osim mladića nije bilo više nikoga njegove dobi ondje, samo je naišao neki stariji čovjek nogostupom i kada je vidio što se događa, počeo je vikati na njega. Ne znam što je mladiću bilo i koja je njegova motivacija, ali vjerujem da se radi o nekom izazovu na TikToku. Djeca to rade, čak i hodaju po ogradi mosta. Nedavno sam čitao kako je dvoje djece umrlo jer su u nekom izazovu trebala prestati disati dok ne padnu u nesvijest. Nisam zvao policiju, a i video sam objavio da bih upozorio njegove roditelje da znaju što im dijete radi - rekao je Hackenberger u izjavi za Glas Slavonije, koji je uspio doznati o kojem je mladiću riječ.

- To je bio pravi horor. Da nisam vidjela svojim očima, ne bih vjerovala. Sin mi je rekao da bar pet godina nije igrao TikTok izazov, što me je opet šokiralo jer sada ima samo 15 godina. Pa što je onda radio?! Čitala sam o tome, ali uvijek misliš to je negdje daleko. Koliko sam ljutita, toliko sam i sretna da znam što radi, jer on i dalje nije svjestan opasnosti. Sada bar znam da se mi roditelji moramo bolje organizirati. Ne treba šutjeti o tome. Voljela bih da je taj čovjek koji je naišao autom pozvao policiju, makar platila kaznu, da moj sin osjeti što je zapravo napravio. Svakako ću potražiti i stručnu pomoć za njega - rekla je užasnuta žena.

Iz PU osječko-baranjske poručili su da im događaj nije prijavljen, ali su upozorili da je takvo ponašanje kažnjivo.

- Upozoravamo da se radi o ugrožavanju sigurnosti prometa na cestama, ali i ugrožavanju kako svog tako i života osobe koja nailazi vozilom. Prema Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa, to je i kažnjivo - rekla je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske, piše Jutarnji list.

19. travanj 2024 02:30