StoryEditorOCM
Forum‘SLUŽBENI RUČAK‘

Šeks i ekipa počastili se s tri butelje vina, buncekom i krvavicama, a ceh platili građani: ‘Sve je vraćeno!‘

Piše Anita Belak krile/SD
9. prosinca 2023. - 16:24

Slučaj ručka u zagrebačkom restoranu Purger, na kojemu su bili Josip Šarić gradonačelnik Grada Otoka i saborski zastupnik te HDZ-ov doajen Vladimir Šeks - izrodio se u novi skandal.

Kao što je poznato saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto nedavno je prijavila Šeksa i protiv njega podnijela kaznenu prijavu optuživši ga da joj je prijetio. Navela je kako joj je Šeks, koji je trenutno pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a, prišao u restoranu Purger te da joj se unio u facu, vrijeđao je i prijetio. 

"Uz osobne uvrede, rekao mi je da je on ‘mnoge osobno ušutkao i ubio‘. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je da je ‘ponosan na njih‘. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana, ispričala je Krišto. Potom se javio i Vladimir Šeks koji je potvrdio da je sreo Krišto u restoranu ali da ona laže i to zato što je opsjednuta njime, "što dokazuje u brojnim prilikama u kojima ga nastoji politički udariti". Dodao je i da ga je "zastupnica bezobrazno gledala i strijeljala pogledom i da joj je prišao i pitao je zašto podnosi lažne krivične prijave protiv njega".  

- Riječ ‘ubijanje‘ nisam spomenuo, to je njezina izmišljotina", rekao je Šeks za Hinu i poručio da se s onima koji daju lažne izjave i podnose lažne kaznene prijave obračunava poduzimanjem odgovarajućih pravnih i političkih koraka. 

image

Vladimir Šeks i Karolina Vidović Krišto

No, nakon što je Krišto izašla s ovom pričom postavilo se pitanje tko je platio ovu večeru HDZ-ovih političara u restoranu i je li čašćenje išlo na račun poreznih obveznika. Nitko nije ni pomislio da je to učinio Šeks, poznato je kako mu u stranci tepaju ‘da u novčaniku ima zmiju‘ pa su krenule spekulacije kako je gošćenje sigurno bilo na račun Grada Otoka.

Ukazao je na to prvi Josip Dabro, nekad član HDZ-a a danas dužnosnik Domovinskog pokreta, koji i sam živi u Otoku gdje je prebivalište i Šarića.

„Pitanje, je li sinoćnji vampirski pir Šeksa i Šarića, a koji je završio kaznenom prijavom, nasiljem, zastrašivanjem i prijetnjama smrću u zagrebačkom restoranu Purger plaćen novcima građana grada Otoka?”, napisao je Dabro na Facebooku te dodao kako je Nacional objavio fotografije sa te, kako Šarić tvrdi „službene večere“, a u naravi, kartanja u četvero“.    

„Javno sam pitao čijim novcem je Josip Šarić platio tu navodnu „službenu večeru“. I prije nego je odgovorio, nažalost, ne samo ja – nego i cijela hrvatska javnost znala je čijim – našim! – konstatirao je Dabro.   

Nakon upita novinara Josip Šarić je na svojoj Facebook stranici objavio preslik računa večere. Prema onome što se vidi ukupan račun iznosio je 129,60 eura i plaćen je službenom kreditnom karticom Grada Otoka.

image
Damjan Tadic/Cropix

Na ručku se jeo jedan kilogram bunceka uz domaću krvavicu kao prilog. Popile su se tri butelje graševine Adžić, dvije litre mineralne vode i litra prirodne vode.  

"Tri butelje vina pod normalno za ‘službeni radni ručak‘ usred tjedna?!? - narugali su se korisnici ispod njegova posta na Facebooku.  

Nakon što je vidio da se digla halabuka oko njihova čašćenja na račun građana, Šarić je izvršio povrat tih sredstava u proračun Grada Otoka. Priložio je i uplatnicu. Evo kako se pokušao opravdati na Facebooku na kojemu je objavio i račun:

"Vezano za medijsku harangu koja je organizirana od strane Domovinskog pokreta i Josipa Dabre, a kojom je iznesene uvrede, laži i optužbe danas sam izvršio povrat financijskih sredstava u proračun Grada Otoka u iznosu 129,60 eura koliko je iznosio račun za poslovni ručak 06. prosinca 2023. godine u restoranu Purger u Zagrebu.

Unatoč činjenici da je Pravilnikom o korištenju sredstava za reprezentaciju Grada Otoka (Službeni vjesnik Grada Otoka broj 09/2021.) propisano da Gradonačelnik raspolaže predviđenim sredstvima za reprezentaciju Grada te ima pravo na utrošak proračunskih sredstava za ugošćivanje poslovnih partnera. Napominjem da je Vladimir Šeks počasni građanin Otoka, te da je u svim našim projektima, od dobivanja samog statusa grada do mnogih drugih, bio podrška na ostvarivanju istih.

Protiv Josipa Dabre podnijeti ću kaznenu prijavu zbog narušavanja ugleda i kontinuiranog uznemiravanja i napadanja te iznošenja laži u javnost, napisao je Šarić.

 

26. travanj 2024 22:39