StoryEditorOCM
ForumTAJNI RAZGOVORI

Šeks otkriva pozadinu fotografije o kojoj svi bruje: ‘Da, sreo sam Vujnovca u Macoli, imao sam jednu molbu‘

Piše Ivanka Toma/JL
19. srpnja 2023. - 18:14

Zadnjih dana društvenim mrežama se širi fotografija HDZ-ova doajena Vladimira Šeksa i vlasnika ENNA grupe, u sklopu koje posluje i PPD, Pavla Vujnovca, kako sjede za stolom i razgovaraju u nekom restoranu.

Budući da je Vujnovčev PPD trenutno u fokusu javnosti zbog afere s HEP-ovom preprodajom viška plina ispod cijene, pri čemu je navodno 65 posto toga plina kupio upravo PPD, a Šeks je i dalje utjecajan u HDZ-u, mnogi se pitaju ima li taj susret veze s ovom aferom.

Sam Šeks je potvrdio za Jutarnji list kako je fotografija njega i Vujnovca autentična, ali je naveo da je nastala prije pet ili čak šest godina.

- Našli smo se kod Macole. Vraćao sam se iz Petrčana u Zagreb, a Vujnovac je išao u pravcu juga pa smo se dogovorili naći u Macoli. Povod je bilo financiranje, odnosno uskrata financiranja, ali nema nikakve veze s HDZ-om ili plinom. Želio sam ga zamoliti da uskrati financijsku pomoć ekstremnim medijima, odnosno jednoj bljuvotini od medija. To je bio razgovor i razlog zbog kojeg sam tražio da se vidimo - kazao je Šeks dodajući da su razgovarali desetak minuta.

Nije želio govoriti o kojem je mediju bilo riječ, odnosno, kako je kazao, o "tome glasilu".

- Nisam imao pojma da se Vujnovac bavi plinskim ili naftnim biznisom. Ovo se sada širi naokolo jer se, kao i inače, u svim aferama nastoji i mene pronaći. To je opće mjesto jednog dijela medija ili politike gdje se sve negativno što se događa u Hrvatskoj, bilo u prošlosti ili sadašnjosti, nastoji povezati sa mnom i uzeti moje ime kao nekog koga će se još umočiti - nastavio je Šeks i na kraju je za Jutarnji list još rekao kako mu Vujnovac, unatoč zamolbi, nije izašao u susret i nije prestao financirati opskurni medij koji je i o njemu vrlo negativno pisao.

28. travanj 2024 07:38