StoryEditorOCM
ForumAKTUALNI PREDSJEDNIK

Sessa potvrdio da se neće javiti na natječaj za predsjednika Vrhovnog suda: Iskreno dvojim da bi predsjednik Republike mene predložio Saboru

Piše PSD
26. ožujka 2021. - 14:53

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović od Državnog sudbenog vijeća zatražio da raspiše novi poziv za kandidate za predsjednika Vrhovnog suda, rekavši da odbija sve koji su se javili na natječaj, aktualni predsjednik najvišeg suda u zemlji Đuro Sessa objavio je da se na ponovljeni natječaj neće javljati, javlja RTL.

- U ovom trenutku iskreno dvojim da bi u budućnosti predsjednik Republike mene predložio Saboru, kada to već nije učinio u ovom trenutnom postupku. Makar za to nema objektivnih razloga - kazao je Sessa za RTL.

Podsjetimo, Milanović insistira da Sabor za predsjednicu Vrhovnog suda izabere prof dr.sc. Zlatu Đurđević, redovitu profesoricu na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predstojnicu Katedre za kazneno procesno pravo.

HDZ odbija takvu mogućnost s obzirom na to da se ona, kako je to rekao premijer Andrej Plenković "diskreditirala" jer je pristala da je Milanović istakne kao kandidatkinju mimo natječaja. Međutim, procedura zahtjeva da Milanović odabere kandidata ili kandidatkinju koju predlaže Saboru.

26. travanj 2024 04:21