StoryEditor
ForumNEPLANIRANI BORAVAK

Severina će priznati prekršaj i platiti kaznu: ‘Zbog brige za sina izgubila je pojam o vremenu. Milan Popović zloupotrebljava situaciju s pandemijom‘

Piše Ivanka Toma/JL
16. travnja 2020. - 08:40
Severina KojićDarko Tomas/HANZA MEDIA

Informacija o privođenju Severine Kojić u Ulici partizanske avijacije u Beogradu zbog kretanja za vrijeme policijskog sata bez dozvole je točna. Potvrdio je to njen glasnogovornik Davor Grgin koji je u priopćenju objasnio što se dogodilo, javlja Jutarnji list.

- Večeras se pakirala budući da ujutro kreće za Zagreb i izašla je autom izvan kuće ne razmišljajući o policijskom satu. Priznat će prekršaj i platiti prekršajnu kaznu - kazao je i dalje naveo da nakon mjesec dana neplaniranog boravka u Beogradu u iščekivanju susreta sa sinom nije ni čudo da je izgubila iz vida stroga ograničenja kretanja u Srbiji koja u Hrvatskoj ne postoje, a u Srbiji se s tim prvi puta susreće.

- Naime, jučer je nakon 32 dana prije povratka u Zagreb otac dopustio da vidi sina na 15 minuta. Kako i Milan Popović i njihov zajednički sin imaju srbijansko državljanstvo, ostala je dan duže u Beogradu da bude sigurna da je Popović vratio dijete u Zagreb jer ona ne bi mogla natrag u Srbiju, a njemu nije vjerovala zato što je na sve moguće načine sprječavao da vidi dijete, opstruirao povratak u Zagreb ne pristajući da se dijete vrati u Hrvatsku s majkom i provede obaveznu samoizolaciju od 14 dana u Hrvatskoj zajedno s majkom koju nije vidio više od mjesec dana - naveo je Grgin.

Sve to potvrđuje i Severinina odvjetnica Jasminka Biloš koja tvrdi da Milan Popović zloupotrebljava situaciju s pandemijom koronavirusa, da je svojevoljno izmislio samoizolaciju jer u trenutku kada je s djetetom ušao u Srbiju ona još nije bila obavezna, te da kontinuirano krši obavezu da majci omogući kontakt s djetetom.

- Dijete joj je trebao dati na Uskrsni ponedjeljak, no nije to učinio. Jedini susret koji je imala s Aleksandrom bio je u utorak, kada ga je doveo da se pozdravi s njom prije nego otputuju u Zagreb. Dozvolio joj je da svega 15 minuta provede sa sinom, i to u automobilu ispred kuće, s tim da je on za to vrijeme stajao pokraj automobila - ispričala je Severinina odvjetnica događaje koji su prethodili prekršaju.

Severina se treba u četvrtak vratiti u Zagreb gdje će nastaviti borbu za skrbništvo.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 13:32