StoryEditor
ForumOLUJA U HRVATSKOJ

Silovita promjena: Nevrijeme u Istri rušilo stabla, u Dugoj Resi odnijelo krov vijećnice

Piše JL
3. kolovoza 2020. - 19:18
Foto Radio Mrežnica, Istramet/Rain Alarm

Danima najavljivana promjena vremena stigla je u ponedjeljak poslijepodne u Hrvatsku. Olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom, grmljavinom, a ponegdje i tučom prvo je pogodilo Istru. 

Istramet na svojoj Facebook stranici javlja da na sjeverozapadu i zapadu poluotoka zabilježen i žestok nalet vjetra uslijed čega je srušeno nekoliko stabala i prometnih znakova.

Veliku štetu uzrokovalo je olujno nevrijeme u Umagu. Ako je suditi po snimkama koje dolaze iz tog grada, brojna su stabla porušena, oštećeni su automobili, uništena je gradska tržnica, a prema tvrdnjama čitatelja Istrameta ondje je vjerojatno prošla pijavica.

Kako se sutav giba prema sjeveroistoku ubrzo je stigao na karlovačko područje.

Radio Mrežnica javlja da je tuča veličine jabuke padala praćena snažnim, orkanskim vjetrom. Koliko je vjetar bio snažan dovoljno govori podatak da je odnio krov dugoreške gradske vijećnice točno na parkiralište Radio Mrežnice. Srećom, u tom trenutku nikog nije bilo na parkiralištu.

Sa svih strana dugoreškog i karlovačkog kraja stižu vijesti o tuči, oštećenim automobilima, potučenim vrtovima...

I Neverin.hr javlja o nevremenu u Dugoj Resi.

U narednim satima oluje se očekuju na sjeverozapadu zemlje.

I sutra nas očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme te niže temperature. DHMZ najavljuje povremene pljuskove s grmljavinom, lokalno izraženi te ponegdje praćeni tučom i prolazno pojačanim vjetrom. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren južni, a popodne će u ostalim područjima zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, prolazno s jakim udarima.

Na Jadranu će umjereno i jako jugo slabjeti, a krajem dana će na sjeveru jačati bura. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 25. Najviša dnevna od 22 do 28, na istoku i u Dalmaciji i do 30 °C.

Izdvojeno

01. listopad 2020 04:45