StoryEditor
ForumNOVČANA VRPCA

Sin se nije mogao pomiriti sa smrću majke pa je nastavio primati njezinu mirovinu. Mirovinski je nakon tri godine shvatio o čemu se radi

Piše PSD
14. svibnja 2022. - 13:35
Institucija za mirovinsko osiguranje tri je godine, ne sluteći prijevaru, isplaćivala mirovinu za pokojnu ženu (ilustracija)Danijel Soldo/Cropix

Loša ekonomska situacija i borba za preživljavanje navode ljude na različita ponašanja, koja se kose s moralom i zakonima. Prema takvoj logici i u takvoj situaciji, i mirovina pokojne majke, ma koliko bila mala, dobro dođe. Ako prođe.

Jedan je 56-godišnjak, nakon što mu je majka preminula 2013. godine, tri je godine nastavio primati njenu mirovinu.

"Sumnja se da je dostavljao potrebnu dokumentaciju ustanovi nadležnoj za rješavanje mirovinskog osiguranja, na kojoj je na neutvrđeni način krivotvorio potpis preminule majke. Kada je ustanova doznala za smrt osiguranice, obustavljena je daljnja isplata.

image

Policija tereti 56-godišnjaka za lažno prikazivanje činjenica i krivotvorenje dokumenata (ilustracija)

Ante Čizmić/Cropix

Osumnjičeni je lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvorenjem dokumenata održavao u zabludi zaposlenike javne ustanove, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi. Materijalna šteta iznosi 46.500 kuna", izvijestila je Policijska uprava zagrebačka, koja je podnijela posebno izvješće državnom odvjetništvu, piše Danica.hr.

Tako će se 56-godišnjak, gotovo deset godina od početka počinjenja djela, suočiti s pravosudnim posljedicama svoga čina. Imao je dovoljno vremena za uvid u narav djela, ali i za prikupljanje novca koji će mu vjerojatno trebati za nadoknadu počinjene štete.

18. svibanj 2022 20:29