StoryEditorOCM
ForumŽELJKO STIPIĆ

Sindikalist o koeficijentima u obrazovanju: ‘Opet smo posljednji. Zasad ne stajemo, razmatramo nekoliko mogućnosti...‘

Piše VIJESTI SD
22. veljače 2024. - 20:52

Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod bio je gost Dnevnika N1 televizije u kojem je govorio o potencijalnom prosvjedu i novim akcijama nezadovoljstva zbog predloženih koeficijenata za zaposlene u obrazovanju.

“Jesmo li jedini nezadovoljnici, vidjelo se danas na konferenciji za medije gdje su nastupila dva sindikata koji imaju podršku tri nastavničke grupe. Nismo sami, a jesmo li nezadovoljni? Jesmo. Unatoč naporima da se nešto malo dometne, što se tiče nas koji radimo u osnovnim i srednjim školama, krajnjim skupinama zaposlenika poput čistačica koeficijent je ostao isti. Nešto se malo korigirao keoficijent za domare i kuhare, a spremačice drugog reda su ostale s najmanjim koeficijentom”, rekao je Željko Stipić iz sindikata Preporod.

Stipić je također rekao: “Naravno da neće čistačice koje rade u školi i ministarstvu imati istu plaću, a kad im to kažete dobijete odgovor: ‘Što biste htjeli, pa i dosad je bilo tako’. Ako nismo dobili reformu, što smo onda dobili? Povišicu koja za sve nije ni približno ista”, kazao je.

Stipić je kazao da što se tiče javnih službi, zaposlenima u osnovnim i srednjim školama nije se popravio položaj.

“Opet smo posljednji. Očitovanje smo poslali, ali nismo dobili odgovore na njh. Nismo mogli ni na koji način provjeriti od čega su sastavljeni koeficijenti. U ovom trenutku razmatramo 3 ili 4 mogućnosti. Zasad je dogovor da se ne staje. Potpisi se još uvijek prikupljaju. Narednih dana ćemo se naći i vidjet ćemo koja nam je opicija od ponuđenih prihvatljiva”, zaključio je.

27. travanj 2024 17:52