StoryEditorOCM
ForumHEROJSKI PODVIG

Sisački policajac spasio 82-godišnju ženu iz nabujale Kupe: "Začuo je glas kako poziva u pomoć..."

Piše JL
11. prosinca 2022. - 17:53

Sisački policajac jutros je iz nabujale Kupe spasio 82-godišnju ženu, koja bi se bez njegove pomoći zasigurno utopila. Ne otkrivajući njegov identitet iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke opisali su kako je izgledao podvig.

- Jutros oko 7 sati, na Mihanovićevoj obali u Sisku, policijski je službenik iz nabujale rijeke Kupe spasio 82-godišnjakinju od utapanja. Prilikom odlaska na posao, hodajući uz obalu, začuo je ženski glas kako poziva u pomoć, spustio se niz obalu i uočio ženu u rijeci. Bez imalo razmišljanja, ušao je u rijeku, izvukao ju na obalu i pozvao hitnu medicinsku pomoć, kažu u policiji.

Žena je prevezena u sisačku Opću bolnicu gdje su joj okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

- Vjerujem da bi svatko reagirao kao i ja da se našao u toj situaciji. Nisam previše razmišljao, kada sam ju ugledao u hladnoj rijeci, na pomisli mi je bilo samo da joj pomognem i da ju što prije izvučem na obalu - rekao je policijski službenik.

Ovim nesebičnim, požrtvovnim i hvale vrijednim činom pokazao je kako hrvatska policija brine o sigurnosti građana te da je profesionalnim, stručnim i humanim pristupom za građane na raspolaganju u bilo koje vrijeme i na svim mjestima, pohvalili su se u PU sisačko-moslavačkoj.

19. travanj 2024 20:15