StoryEditor
Forum‘ZBUNJEN SAM‘

Škoro: Nemam simptome i poštovat ću preporuku da ostanem kući. Plenković je na sljedeća dva tjedna ukinuo parlamentarizam u Hrvatskoj

Piše PSD
16. listopada 2020. - 17:13
Goran Mehkek/Cropix

Hrvatska je u petak dobila i prvog saborskog zastupnika koji javno dovodi u pitanje epidemiološku mjeru samoizolacije.

Riječ je Miroslavu Škori, čelniku Domovinskog pokreta koji je sudjelovao na sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, na kojoj je bio i zaraženi SDP-ov zastupnik Franko Vidović. Škoro tvrdi da je za sve kriv premijer, koji je iskoristio priliku i odlučio na iduća dva tjedna dokinuti parlamentarizam u Hrvatskoj.

- Danas poslijepodne mi je javljeno da moram u samoizolaciju do 29. listopada, ako ne razvijem simptome. No, ne idu svi sa sastanka u samoizolaciju - liječnik tvrdi da se Covid-19 ne širi aerosolno. Zbunjen sam čudnim tumačenjima i mjerama, kao vjerojatno i cijela hrvatska javnost ovih dana. Zasad nemam simptome i poštovat ću preporuku da ostanem kući. Još jednom izražavam žaljenje što ni ostali saborski zastupnici zbog prisilne stanke neće moći raditi posao za koji su izabrani, iako nemaju koronu, jer je tako odlučio Andrej Plenković, ukinuvši na sljedeća dva tjedna parlamentarizam u Hrvatskoj - poručio je Škoro u svojoj objavi na Facebooku.

Osim Škore, u samoizolaciji su i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, njen zamjenik Darko Klier i ravnateljica Uskoka Vanja Marušić. Epidemiolozi su takvu odluku donijeli "nakon epidemiološkog izvida vezano za prisutnost troje državnodvjetničkih dužnosnika i raspored sjedenja u dvorani u Hrvatskom saboru u kojoj je održana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Izdvojeno

27. listopad 2020 18:19