StoryEditor
ForumNA RUBU INCIDENTA

Skupina prosvjednika banula ministru Berošu na vrata: Prije dolaska policije vrijeđali su i novinare, te im govorili da se zaposle negdje drugdje

Piše PSD
14. listopada 2021. - 19:48

Skupina prosvjednika večeras je došla na vrata ministra zdravstva Vilija Beroša. Naime, prosvjednici su ranije najavili da će zbog mjere stožera kojom se, kako su napisali u svom pozivu, zabranjuje majkama i očevima da provedu 15 minuta s djecom koja su na bolničkom liječenju ukoliko nemaju covid-potvrdu, nenajavljeno svaki dan posjetiti kućnu adresu jednog člana stožera na 15 minuta, javlja portal RTL-a.

Desetak prosvjednika zvonilo je ministru na vrata, a intervenirala je i policija nakon čega su se razišli. Prosvjednici su, između ostalog, vrijeđali i novinare te im govorili da se zaposle negdje drugdje ako im nije stalo do istine. 

Kazali su da nisu inicijativa već da su grupa građana koja se upoznala na raznim prijašnjim prosvjedima protiv poteza vladajućih te da su mnogi zbog covid-potvrda uskraćeni za ostale zdravstvene usluge.

Inače, prosvjednici su u svom pozivu naslovljenom "15 minuta za stožeraše" napisali da ako se "stožeraši ne libe priuštiti 23 sata i 45 minuta straha i stresa bolesnoj djeci i njihovim roditeljima, ne trebamo se ni mi libiti podijeliti svoje mišljenje s njima".

"Njihovim obiteljima i susjedima dati do znanja što mislimo o teroru koji provode nad nama, našim obiteljima i susjedima", stoji u pozivu. 

21. svibanj 2022 05:19