StoryEditorOCM
ForumŠTO SE DOGODILO NA TINEJDŽERSKOM TULUMU?

Slavili su 18. rođendan jedne djevojke, ujutro ih je vlasnik kuće sve pronašao mrtve...

Piše Snježana Pavić/Jutarnji list
31. siječnja 2017. - 15:13
POO

Šestero tinejdžera okupilo se u subotu navečer na rođendanskoj proslavi u kleti kod bavarskog sela Arnstein blizu Würzburga. Kako mu se djeca nisu javljala, vlasnik kleti je kratko nakon 11 sati u nedjelju prijepodne otišao tamo. Našao je svoga sina i kćer, mrtve. Njihova četiri prijatelja, svi stari od 18 do 19 godina, također su bili mrtvi.

Uzrok smrti šestero mladih ljudi trebao bi biti poznat kada budu dostupni rezultati obdukcije, koja bi mogla potrajati danima. Na tijelima nema tragova nasilja. Policija jučer još nije isključila trovanje ugljičnim monoksidom, ali ni korištenje droga. "O mogućim uzrocima smrti ne želimo spekulirati", rekao je jučer novinarima glasnogovornik policije u Würzburgu.

Djeca vlasnika kleti, kućice na komadu zemlje izvan naselja, organizirala su privatnu zabavu. Slavili su 18. rođendan Rebecce P., rekao je njihov susjed novinarima Bilda. Kad otac do kasnog prijepodneva nije uspio stupiti u kontakt s Rebeccom i njezinim godinu dana starijim bratom Florianom, otišao je vidjeti je li sve u redu, prenijeli su u zajedničkom priopćenju policija i državno tužiteljstvo iz Würzburga. Među mrtvima je pet mladića i jedna djevojka.

Oboje njegove djece je mrtvo. Očajni otac, čije je oboje djece mrtvo, odmah je pozvao Hitnu pomoć, ali liječnik je mogao samo konstatirati smrt svih šest tinejdžera. U prvom priopćenju policija i tužiteljstvo su objavili da nije jasno što je dovelo do smrti, ali nema tragova koji bi upućivali na nasilni čin, prenio je Spiegel Online. Na tijelima nema ozljeda.

peć na drva Policija je u kućici pronašla peć na drva. Grupa mladih koristila je tu peć tijekom proslave. Je li povezana sa smrtnim slučajevima, policiji jučer još nije bilo poznato.

Selo Arnstein s oko 8000 stanovnika nalazi se između bavarskih gradova Würzburga i Schweinfurta. Sinoć su se prijatelji i rodbina šestero tinejdžera okupili na misi zadušnici u seoskoj katoličkoj crkvi Svetog Nikole, prenosi agencija dpa. Na misu su bili pozvani samo rodbina i prijatelji preminulih, ne i predstavnici medija, rekla je žena iz župe zadužena za dušebrižništvo. Župa osigurava psihološku pomoć rodbini nesretno stradalih mladih ljudi.

Smrt šestero mladih obavijena je misterijem. "Okolnosti su još uvijek nejasne", kaže glasnogovornik policije Björn Schmitt. Velika je nesreća izgubiti tako mlade ljude, rekao je donačelnik Arnsteina Franz-Josef Sauer (CSU) za dpa. To je težak udarac sudbine, istaknuo je Sauer. O tako nečem u školama ne možete učiti, dodao je.

Bild je prenio da je preminula 18-godišnja Rebecca P., jedina žena među šestero mrtvih, prije nekoliko dana na svom Facebook profilu stavila poruku: "Željela bih stajati pred svojim grobom i pitati ožalošćene gdje su bili dok sam još bila živa". Ova je izjava odmah pobudila brojna pitanja i spekulacije. Je li djevojka planirala samoubojstvo, pita se tako tabloid Express. Međutim, njezina je poznanica rekla da je Rebecca bila vesela, učila je za prodavačicu u pekarnici.

Iste su noći s njom umrli njezin brat Florian (19), njihov prijatelj René S., automehaničar Felix K. (19), građevinar Michael R. (18) i 19-godišnji bivši vojnik Kevin D. (19), prenosi express.de. Rebecca nije autorica morbidne poruke koju je nekoliko dana ranije stavila na Facebook. Ista ta poruka bližnjima da se trebaju brinuti za žive česta je rečenica koju mnogi prenose na društvenim mrežama. Njemački reper Sinan G. - mladi Nijemac iranskog podrijetla Sinan Germany - postavio ju je na Facebook prije šest godina.

IŠČekivanje Bild piše da se u toj kleti, u nekadašnjem vinogradu udaljenom od sela, često slavilo i da je Rebecca u subotu navečer, prema riječima susjeda, s prijateljima slavila svoj 18. rođendan. Novinarima jučer nije bio dopušten pristup jer je policija blokirala imanje na kojem su istražitelji uzimali uzorke i tragali za dokazima koji će im pomoći da rasvijetle uzroke velike tragedije. Gradić Arnstein je tako jučer bio sav u iščekivanju i nitko se ni o čemu nije želio izjašnjavati. Takva tragedija nije zabilježena u povijesti ovog mirnog bavarskog mjesta, a posebno će biti strašna moguća spoznaja da je riječ o korištenju opijata: to bi otvorilo niz pitanja između ostalog kako su djeca do njih došla što bi odmah postavilo pitanje policijske odgovornosti. Gušenje monoksidom bi pak bilo strašno za oca vlasnika koji bi nosio teret krivice za smrt djece jer nije uredio dimnjak.

03. svibanj 2024 08:37