StoryEditorOCM
ForumTRANSFER-BOMBA IZ MADRIDA! CRISTIANO RONALDO VIŠE NIJE IGRAČ KRALJEVSKOG KLUBA

Slavni Portugalac pristao na basnoslovnu plaću, Real potvrdio posao!

10. srpnja 2018. - 20:40
trening_portugal10-230616

Jedan od najboljih nogometaša svijeta, peterostruki osvajač nagrade za najboljeg igrača godine u izboru FIFA-e, portugalski napadač Cristiano Ronaldo (33) napustio je redove europskog prvaka Reala iz Madrida te će karijeru nastaviti u talijanskom prvaku Juventusu, objavio je Real u utorak.

Ronaldo je u Real stigao 2009. godine iz Manchester Uniteda za 80 milijuna funti te je tijekom devet godina provedenih u dresu "kraljevskog" kluba postigao rekordnih 451 pogodaka u 438 službenih utakmica. Ronaldo je s Realom osvojio četiri naslova europskog prvaka (2014, 2016, 2017, 2018) te po dva naslova prvaka Španjolske i pobjednika Španjolskog kupa.

"Sukladno igračevoj želji, Real Madrid je odlučio dogovoriti prelazak Cristiana Ronalda u Juventus. Za Real Madrid Cristiano Ronaldo će uvijek biti jedan od njegovih najvećih simbola i mjerilo za generacije koje će doći. Real Madrid će uvijek biti njegov dom", objavio je Real.

Španjolski mediji navode kako je vrijednost transfera 105 milijuna eura te da je Ronaldo s Juventusom potpisao ugovor na četiri godine. Tjedna plaća slavnog Portugalca trebala bi biti 500.000 eura, pišu Sportske Novosti.

Na službenim stranicama Real Madrida objavljena je Ronaldova oproštajna poruka:

"Ove godine koje sam proveo u Real Madridu, kao i u samome gradu Madridu, vjerojatno su bile najsretnije u mom životu. Osjećam veliku zahvalnost prema ovome klubu, ovim navijačima i ovome gradu. Mogu samo zahvaliti svima na ljubavi i podršci koju sam primao.

Međutim, vjerujem da je došlo vrijeme da okrenem novu stranicu u svome životu i zato sam zatražio klub da prihvati transfer. Osjećam se tako i molim sve, a osobito svoje navijače, da me razumiju.

Bilo je to predivnih devet godina. Bilo je to jedinstvenih devet godina. To je bilo uzbudljivo vrijeme za mene, ali i teško - jer Real Madrid ima velika očekivanja - ali nikad neću zaboraviti da sam uživao u nogometu ovdje na jedinstven način.

Imao sam fantastičnu ekipu, kako na terenu tako i u svlačionici, zajedno smo osvojili 3 prvenstva zaredom i 4 prvenstva u 5 godina. I s njima također, pojedinačno, imam zadovoljstvo što sam osvojio 4 zlatne lopte i 3 zlatne kopačke, sve tijekom moje faze igranja u ovom ogromnom i izvanrednom klubu.

Real Madrid je osvojio moje srce i srce moje obitelji, i zbog toga najviše želim zahvaliti: klubu, predsjedniku, direktorima, suigračima, svim tehničarima, liječnicima, fizioterapeutima i cjelokupnom nevjerojatnom osoblju koje neumorno radi i vodi brigu oko svih detalja.

Još jednom, beskrajno sam zahvalan svojim obožavateljima. Također, tijekom ovih devet uzbudljivih godina imao sam priliku suočiti se s brojnim velikim igračima. Osjećam poštovanje i želim dati priznanje svima njima.

Razmišljao sam puno i znam da je došlo vrijeme za novi ciklus. Odlazim, ali ovaj dres, ovaj grb i Santiago Bernabeu uvijek će biti u mojim mislima.

Hvala svima i - kao što sam rekao prvi put na našem stadionu prije 9 godina - Hala Madrid!".

25. travanj 2024 03:07