StoryEditor
ForumVIDEO: HOROR U MEĐIMURJU

Smiljanu Srnec, osumnjičenu da je 2000. ubila sestru pa joj tijelo držala skriveno u zamrzivaču čak 19 godina, doveli na sud

Piše Damjan Raknić, Dušan Miljuš
15. svibnja 2019. - 13:43
smiljana_srnec9-150519 (1)

Županijski sud u Varaždinu danas će na ročištu odlučivati o produljenju istražnog zatvora za Smiljani Srnec, okrivljenu za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominićčije je tijelo pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

Pravosudna policija uoči ročišta dovela je u zgradu suda Smiljanu Srnec u lisicama.

Podsjećamo, Srnec je 15. ožujka produljen istražni zatvor za dodatna dva mjeseca zbog sumnje da počinila kazneno djelo ubojstva te zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Kako doznajemo, istraga je skoro dovršena, uskoro bi se trebala znati odluka DORH-a o tome ima li dovoljno utemeljenih dokaza za podizanje optužnice protiv Smiljane Srnec.

Varazdin, 150519.
U Varazdinu se nastavljaju pravosudne radnje u slucaju Smiljane Srnec osumnjicene za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominic. Na fotografiji: pravosudna policija dovodi u zgradu suda Smiljanu Srnec.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U međuvremenu, Vrhovni sud odbio je prijedlog njezina branitelja po službenoj dužnosti, čakovečkog odvjetnika Krešimira Golubića, o izdvajanju nekih službenih bilješki o obavljenim policijskim razgovorima kao nezakonitih dokaza.

Srnec je uhićena 16. veljače, i to svega nekoliko sati nakon što je u škrinji u njihovoj obiteljskoj kući u Palovcu pronađeno tijelo njezine davno nestale sestre Jasmine, čiji je nestanak policiji prijavljen 2005. godine. U istražnom se zatvoru nalazi od 20. veljače. Prema Zakonu o kaznenom postupku okrivljenika se u istražnom zatvoru do podizanja optužnice može držati maksimalno šest mjeseci.

Suprug Smiljane Srnec Ivica, njezina najstarija kći Katarina, njezina majka Katarina, zaručnik njezine najstarije kćeri David Balent te njezine dvije mlađe kćeri dobili su dozvolu da je posjete u varaždinskom zatvoru, izvještava 24 sata.

Članovi uže obitelji mogu dobiti dozvolu za posjet uz uvjet da prilikom posjete ne razgovaraju o samom kaznenom djelu. Kao što smo već ranije pisali, svi članovi uže obitelji Smiljane Srnec koristili su zakonsko pravo blagodati i nisu svjedočili u postupku.

Izdvojeno

06. srpanj 2020 23:26