StoryEditorOCM
ForumVELIKA PROMETNA

Šokirani svjedoci prepričavali trenutak užasa: ‘Kao da je pao meteor, primile smo se za ruke od straha‘

Piše Dušan Miljuš/JL
26. travnja 2021. - 20:52

Nesvakidašnja prometna nesreća, kojoj je najvjerojatnije bila uzrok brzina, dogodila se u Aveniji Dubrava u ponedjeljak poslijepodne. 

Kaos u Dubravi izazvao je jureći Audi čiji je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, zabio se u nekoliko parkiranih automobila te prvo završio na desnom boku, a potom i na krovu. Ukupno je oštećeno osam vozila, a samo puka sreća spasila je od smrti pješaka koji je doduše nepropisno pretrčavao Aveniju. Na snimci se vidi kako nestaje u oblaku prašine koju diže jureći Audi, ali uspijeva pretrčati na drugu stranu kolnika. Da je možda samo sekundu bio sporiji ili na trenutak zastao vjerojatno ne bi izbjegao smrt.

image
Goran Mehkek/Cropix

Čim se prašina malo slegla, počeli su se skupljati prolaznici, brzo su stigle i policija i hitna pomoć. Očevid je potrajao, tramvajski promet je bio u prekidu, a sreća u nesreći je da su samo lakše ozlijeđeni vozač Audija i pješak Paško Krstić kojeg je prednjim dijelom udario BMW.

Paško Krstić koračao je pločnikom Avenije Dubrava prema istoku. Uspio je samo zgrčiti ruke i pokušati se zaštiti u trenutku kad je po tramvajskim tračnicama već na boku projurio Audi. Ulicom su letjeli dijelovi, a Paško rukama zaustavlja sivi BMW koji je od naleta Audija prvo udario u vozilo parkirano ispred sebe, pa prednjim dijelom "presjekao" put pješaku.

I dok je policija obavljala očevid, a prometnica se raščišćavala, zaposlenice u trgovinama i zlatarnama još uvijek su bile u šoku.

image
Goran Mehkek/Cropix

- Ja i kolegica Maja Belšćak bile smo za računalom. Odjednom smo čule tako strahoviti prasak, a kad smo pogledale vidjele smo vatru, dim. Primile smo se za ruke. Nakon toga smo vidjele spaljene aute. Jedan od njih završio je kod ljekarne. To je bilo kao da je bomba eksplodirala, da je raketa, neki meteor, da je nešto palo iz zraka. Auto koji se prevrnuo nismo ni vidjele. Nitko ništa nije znao. Još uvijek sam u šoku - ispričala nam je Mirjana Behtarić, voditeljica trgovine Alpina na Aveniji Dubrava 29.

- Bila sam u zlatarnici. To je grunulo i u jednom sam trenutku pomislila da je potres, eto tako sam to doživjela. Nisam čula da je itko ozlijeđen - rekla nam je Ljubica Šimić iz zlatarnice "Franjo" na aveniji Dubrava kraj koje je jureći Audi napravio krš i lom.

Na mjestu nesreće izašla je jedna vatrogasna ekipa.

image
Goran Mehkek/Cropix

- Na mjesto nesreće izašla je jedna ekipa s pet članova Vatrogasne postaje JVP Zagreb. Iz osam automobila smo izvadili akumulatore da ne bi došlo do naknadnih iskrenja - rekao nam je Krešo Svibovec, voditelj smjene vatrogasaca u Dubravi.

19. travanj 2024 06:35