StoryEditorOCM
ForumRAVNATELJ HZJZ-a

Šostar: U Zagrebu tijekom dana još 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Sutra ćemo vidjeti oko nošenja maski u trgovačkim centrima

Piše Martina Mrčić Radić/PSD
25. lipnja 2020. - 21:49

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar izjavio je u četvrtak da je u Zagrebu tijekom dana otkriveno još 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

"Imamo ih 18 danas pozitivnih u Gradu Zagrebu, od toga smo 15 detektirali u Zavodu, a tri u Klinici za zarazne bolesti", rekao je Šostar u Dnevniku Nove TV.

Objasnio je kako je riječ o tri "grupe uvoza" u Zagreb.

"Dva slučaja su putovala u BiH, dvoje je došlo iz Srbije, dva su slučaja povezana direktno sa Đakovom, a ostali su sve mlađi ljudi", rekao je Šostar.

Istaknuo je i da su epidemiolozi u intervjuima s njima otkrili da su bili u narodnjačkim klubovima "gdje se u onoj gužvi ne može otkriti od kuda je zaraza došla".

Šostar je rekao i da je danas donesena odluka da svi ugostiteljski objekti u Zagrebu moraju nositi maske, a sutra će vidjeti s timom epidemiologa da se ide s preporukom oko nošenja maski i u zatvorenim prostorima, tj. prodajnim centrima.

"Vidjet ćemo sutra i dogovoriti se s gradonačelnikom, odnosno gradskim Stožerom civilne zaštite postoji li zakonska mogućnost da se takva preporuka donese", dodao je.

Gradski stožer Civilne zaštite objavio je ranije danas na konferenciji za novinare kako je u Zagrebu tijekom protekla 24 sata bilo 28 novozaraženih koronavirusom.

24. travanj 2024 13:21