StoryEditorOCM
ForumSLAVNA KOMIČARKA I DOBITNICA 30 EMMYJA PROGOVORILA O TEŠKIM DANIMA

„Spavala sam na madracu punom buha, a svi su me mrzili kad sam priznala da sam lezbijka!“

Piše Ines Madunić
14. ožujka 2018. - 15:04
1440x620_1521022325profimedia-0020341460

Komičarka i voditeljica Ellen DeGeneres (60) jedna je od najuspješnijih u svom poslu, sretna je i u privatnom životu u braku s Portijom De Rossi (45), a jedna je od prvih slavnih žena koja je javno priznala da je lezbijka.

U razgovoru s glumcem Daxom Shepardom na njegovom podcastu Ellen se otvorila o najtežim danima, kako privatno tako i profesionalno, donosi 100posto.hr.

Kad je imala 20 godina, njezina tadašnja djevojka poginula je u prometnoj nesreći.

- Tada se nisam bavila komedijom, mislim da sam konobarila negdje. Kad je ona poginula morala sam se preseliti u lošiji stan. Spavala sam u nekom podrumu na madracu koji je bio pun buha. Pitala sam se zašto više nema te predivne 21-godišnjakinje, a buhe su tu. Pomislila sam da bi bilo izvrsno kad bismo mogli nazvati Boga i pitati ga takve stvari i zaista dobiti odgovor - rekla je Ellen. Tako je nastala njezina poznata stand up rutina "Telefonski razgovor s Bogom", koja ju je proslavila krajem osamdesetih.

DeGeneres je prva zvijezda tv serije koja je istovremeno priznala da je lezbijka kad i njezin lik u sitcomu "Ellen". Seriju su ubrzo nakon toga ugasili.

"Producenti i tv mreža nije htjela da 'izađem van' kao lezbijka, ali ja sam rekla da je to moj život i da je vrijeme, i za mene i za moj lik. Konačno su mi dopustili i bio je to veliki uspjeh. Svi su slavili taj potez. A onda su oni jednostavno prestali promovirati jer su se bojali", rekla je Ellen.

Ona je svoje priznanje imala u velikom intervjuu za magazin Time. Puno se pričalo o tome, ali je ubrzo ljude sve to počelo živcirati. Čak ju je iElton John napao.

"O tome sam pričala u Timeu te dala intervju Diane Sawyer i Opri, ali svi su o tome pričali i mislim da je ljudima bilo dosta. I Elton John je rekao: 'Ušuti, znamo da si gay. Samo budi duhovita.' Nikad ga nisam upoznala i bila sam povrijeđena jer me nije podržao", rekla je Ellen. Također ju je boljelo jer su se svi počeli smijati na njezin račun. Zbog toga je bila depresivna, a taman su joj otkazali seriju pa nije imala posla.

"Nitko nije htio raditi sa mnom. Nisam imala ni agenta, nisam imala ništa", kaže Ellen.

Danas je dobitnica 30 Emmyja, 20 People's Choice nagrada, što je više nego ijedna osoba, vodila je Emmyje, Grammy i Oscare, a 2016. predsjednik Barack Obama dodijelio joj je Predsjedničku medalju slobode.

20. travanj 2024 09:39