StoryEditorOCM
ForumNOVE SPEKULACIJE

Srpski političar iznio nevjerojatnu teoriju: ‘Možda su priznali da su ubili Danku, a da to uopće nisu učinili‘

Piše JL
8. travnja 2024. - 19:20

O obojstvu dvogodišnje Danke Ilić, su u emisiji Puls Srbije govorili Blažo Marković, predsjednik pokreta ‘Novi ljudi - nova snaga Srbije‘ i Mladen Radulović, novinar.

- Ono što je novo u ovom tragičnom slučaju je da su sada uhićene još neke osobe. Jedan od osumnjičenih brani se šutnjom, dok je drugi vrištao. Sada imamo predistražni postupak i ne znamo jesu li izjave valjane - rekao je Marković.

Marković je prokomentirao situaciju u kojoj osumnjičeni priznaju zločin, ali se ne mogu sjetiti gdje je tijelo djevojčice.

- Postoji alkoholna zaboravnost. Iz straha od onoga što su učinili, događa se i to. Naravno sve ovo govorim kao pretpostavku, dakle hipotetski, jer još uvijek nemamo pouzdanih saznanja. Da su tijelo djevojčice stavili u dvije ili više vreća i da ni sami ne znaju što su učinili i da se niti ne sjećaju što su učinili. Ima svakakvih odlagališta, svega. Oni se toga stvarno možda ne sjećaju. Psiholozi vjerojatno sada rade s njima - rekao je Marković.

- Može se dogoditi i ono što sam prije rekao. Možda ovo zbog popularnosti i senzacionalizma sklizne u 334 (Kazneni zakon, Lažno prijavljivanje kaznenog djela, op.a.), što je prijava lažnog kaznenog djela - da su prijavili nešto što nisu učinili. Sve opcije su otvorene.

Radulović je kazao:

- Razumijem što gospodin Marković govori, iako zvuči malo vjerojatno. Postoji i mogućnost da je osumnjičenicima nešto nuđeno kako bi lažno prijavili. Ne znamo jesu li bili dužni? Možda su koristili narkotike. Malo je vjerojatno, ali javno mnijenje zahtijeva da se sve okolnosti što prije riješe i to treba uzeti u obzir kao bitnu okolnost. Možda nisu mislili da će u tolikoj mjeri doći pod lupu medija.

19. srpanj 2024 14:55