StoryEditor
ForumDOPRAĆENI U BOLNICU

Stariji bračni par znao da je zaražen, pa se pojavio na benzinskoj pumpi: ‘Dezinficirajte, molim vas, ključ. Oboje smo pozitivni na koronavirus‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
25. ožujka 2020. - 20:27
Nikša Stipaničev/HANZA MEDIA

Zbog sumnje da su širili i prenosili zaraznu bolest jer se nisu pridržavali uputa za sprečavanje širenja kao niti mjera zaštite koje su im bile naložene, zagrebačka policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijela kaznene prijave protiv dvoje umirovljenika, točnije vremešnog bračnog para iz okolice Zagreba, piše Jutarnji list.

Neodgovorni supružnici iz samoborskog kraja su, kako doznajemo, prekjučer u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dobili dijagnozu da su pozitivni na Covid-19. Međutim, njihovo zdravstveno stanje nije bilo toliko loše da ih se hospitalizira, već su dobili sve potrebne mjere za kućnu karantenu i kako postupati u toj situaciji.

Dok cijeli svijet strepi od koronavirusa te se provode stroge krizne mjere, zaraženi supružnici su 24. ožujka nakon popodneva provedenog u điru, došli oko 18.50 sati na benzinsku crpku Lukoil na zagrebačkoj Ilici. Do tamo su se dovezli u svojem osobnom automobilu. Bili su bez maski, rukavica. Kao i inače.

- Molim vas, moram u WC, ali je zaključan - rekao je 70-godišnji muškarac djelatniku benzinske crpke koji mu je odmah dao ključ od toaleta. Odložio ga je na pultu te ga je umirovljenik zgrabio i odjurio izvan prodajnog prostora jer se toalet nalazi s vanjske strane. Nakon što je obavio ono što je morao, uslijedio je šok od kojeg se još dugo djelatnici benzinske neće oporaviti. Njegova godinu dana starija partnerica je ključ vratila i stavila ga na pult te na zaprepaštenje prisutnih rekla: - Dezinficirajte, molim vas, ključ. Znate, mi smo oboje pozitivni na koronavirus.

Bio je to okidač da se na noge digne policija pa je najbliža ekipa koja neumorno patrolira gradom i hvata kršitelje zakona, stigla na benzinsku postaju.

Uz detaljna obrazloženja zaraženim supružnicima da sjednu u vozilo i pričekaju daljnje naredbe, policajci su ih slijedili u koloni svojim vozilom.

Pritom su već na noge bili dignuti i liječnici iz Zarazne bolnice koji su policajcima dali podrobna objašnjenja kako reagirati i što učiniti za sigurnost svih njih.

- Policijski službenici su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u svoje vozilo. Obavili su provjeru s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni uistinu zaraženi ovim opasnim virusom te da su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi i potvrđen virus. Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni nadležnu bolnicu gdje su ih dočeli zdravstveni djelatnici i preuzeli na hospitalizaciju - priopćila je zagrebačka policija.

Nesavjesni umirovljenik i njegova, jednu godinu starija "suborkinja" s kojom je prekršio zakon, po ozdravljenju suočit će se s kaznenim prijavama, a potom i sankcijama. A kazne ne bi trebale nipošto biti blage s obzirom na situaciju u kojoj se država nalazi već neko vrijeme te se kraj agoniji ne nazire još.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 23:44