StoryEditorOCM
ForumDOBRO NAM DOŠLI

Stižu nam Rusi i Ukrajinci: već sada ih dolazi značajno više nego lani, a očekuje se da će na ljeto brojke intenzivno rasti

Piše PSD
21. svibnja 2021. - 17:10

Hrvatska turistička zajednica na tržištu Rusije organizirala je virtualnu poslovnu radionicu namijenjenu turističkim agentima i turoperatorima na kojoj je sudjelovalo više od 200 sudionika. Osim hrvatskih turističkih subjekata i partnera s tržišta Rusije, na radionici su također sudjelovali agenti i turoperatori iz Ukrajine te Bjelorusije.

- Hrvatska je visoko na ljestvici liste prioritetnih destinacija ruskog turističkog sektora. Na radionici su bili prisutni svi vodeći ruski organizatori putovanja koji već godinama rade s hrvatskim destinacijama, kao i niz novih partnera kojima Hrvatska tek počinje biti interesantna. Oduševljen sam i velikim odazivom hrvatskih partnera koji time potvrđuju važnost i potencijal ruskog tržišta za hrvatski turizam.

Gotovo ista situacija je i sa ukrajinskim tržištem s kojeg ove godine očekujemo ozbiljan rast u odnosu na prošlu godinu. Broj dolazaka ruskih i ukrajinskih gostiju u Hrvatsku već je sada značajno veći nego prošle godine u istom razdoblju, a očekivanja su da će tijekom ljetne sezone te brojke intenzivno rasti - istaknuo je Lajko Ružička, direktor Hrvatske turističke zajednice u Rusiji, dodavši kako će Predstavništvo u Moskvi u lipnju organizirati dodatne regionalne prezentacije za agencije.

Veliki interes i odaziv ruskih partnerana radionicu je očekivan, s obzirom da je Hrvatska prva od europskih zemalja koja se otvorila za rusko tržište. Naime, Hrvatska je od 1. travnja počela izdavati turističke vize za posjetitelje iz Rusije, a prihvatila je i potvrde o cijepljenju ruskim cjepivom.

Na 'Croatian Virtual Get2Gether' prezentacija namijenjenoj ruskom, ukrajinskom i bjeloruskom tržištu, prijavilo se 116 sudionika. Tom prilikom predstavljena je i nacionalnu oznaku "Safe Stay in Croatia", sigurnosne protokole koji se provode za siguran boravak u Hrvatskoj te najavljen nastavak kampanje "Trust me, I've been there" na ruskom tržištu.

Dodajmo kako je u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Rusije ostvareno više od 24 tisuće noćenja što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 22 posto.

24. travanj 2024 08:26