StoryEditorOCM
ForumSTRAŠNO ISKUSTVO

Strah i panika na A1: ‘Kolegica je čula galamu, a onda i pucnjavu, pogasila je sva svjetla i otrčala na benzinsku!‘

Piše Mario Pušić/JL
22. svibnja 2022. - 14:42

Promet autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko u smjeru mora pušten je u nedjelju u 10 sati, a sat kasnije proradila je Petrolova benzinska postaja i odmorište Desinec. Djelatnici HAC-a su očistili dionicu autoceste, a sređeno je i parkiralište oko benzinske postaje, pa se po viđenom tamo nakon otvorenja nije dalo naslutiti kakva se drama tamo odvijala samo 12 sati kasnije.

Djelatnici benzinske postaje nisu željeli, ali ni smjeli davati izjave, no djelatnica njihova restorana nam je otkrila da se čula s kolegicom koja je radila večernju smjenu dan ranije. Svjedočila je svemu i još uvijek je u šoku.

- Čula je galamu, a onda i pucnjeve iz vatrenog oružja, što ju je prestravilo. Odmah je zaključala restoran, pogasila svjetla i pobjegla kolegama na benzinsku postaju, koji su napravili isto. Unutar objekata nije došlo do oštećenja, vani su porazbacane neke stvari i smeće - govori djelatnica Jutarnjem.

Kaže da se nikada nisu sreli sa sličnim incidentom, jer u pravilu zatvaraju odmorište dok policija ne preprati kolonu navijača, no ovoga puta ih je sve iznenadio događaj. Njezina kolegica s Petrolove postaje u smjeru Zagreba kaže kako su tučnjave na njihovom parkiralištu česte, a ono čemu nitko još nije uspio stati na kraj su krađe.

- Oni jednostavno uđu i redom čiste police, ne uzmaju samo alkohol, već sve što im dođe pod ruku, potrepštine koje će im dobro doći kasnije, primjerice motorno ulje, ili jednostavno imaju samo potrebu uništavati stvari. Uzmu vreću komposta za cvijeće i onda je odbace na parkiralištu rastrganu. Ne mogu reći da nas vrijeđaju, ali isto tako nitko im se ne želi suprotstaviti, jer ne znamo kako bismo prošli - govori nam djelatnica.

Ne radi se, dodaju, o navijačima koji putuju u konvoju pod pratnjom policije, već o manjim grupicama koje su na proputovanju osobnim automobilima.

27. travanj 2024 03:04