StoryEditorOCM
ForumPLANIRA DOSELITI

Stranac je pitao koji je hrvatski grad najbolji za život, evo što su mu rekli: jedan uvjerljivo prednjači u odgovorima

Piše PSD
30. siječnja 2022. - 21:47

Jedan muškarac iz Rusije obratio se korisnicima Reddita i pitao koji je hrvatski grad najbolji za život. Naime, on i supruga planiraju doseliti pa se htio informirati u kojem su dijelu zemlje su najbolji životni uvjeti, je li bolje unajmiti stan ili kuću, može li preživjeti s 2000 dolara mjesečno i koji grad je miran, a da nije skup.

Grad koji je dobio najviše pohvala jest Osijek – pun je zelenila, sve je pristupačno i pri ruci, javni prijevoz je uvijek dostupan i točan. Jeftiniji je, kažu ljudi, od Zagreba i gradova na moru, a i dalje je prilično velik za naše standarde.

“Trgovački centri, fakulteti, srednje škole, gotovo sve je udaljeno 15-25 minuta vožnje, u slučaju gustog prometa. Također, prema onome što sam čuo, stanarina nije ludo visoka”, napisao je jedan korisnik.

Neki su rekli da je okolica Zagreba odlična kada se pogleda omjer troškova i blizina glavnog grada. Zaprešić, Samobor, Velika Gorica, Dugo Selo – sve su to mjesta koja nude mirniji život, prenosi Večernji.

Iako su neki rekli da treba izbjegavati Dalmaciju jer je zimi depresivna, a u proljeće i ljeto, pak, prenapučena, bilo je i onih koji hvale okolicu Splita. Trogir, Podstrana, Omiš, Dugopolje… Tamo se može pronaći vrlo jeftin smještaj, a more je udaljeno samo nekoliko minuta vožnje automobilom, kažu.

18. travanj 2024 01:07