StoryEditorOCM
ForumMUDRA ODLUKA

Stravična ispovijest djevojke koja je dijelila taksi s masovnim ubojicom u Srbiji: ‘Slagala sam mu da sam trudna...‘

Piše Vijesti SD
31. svibnja 2023. - 07:14

Pobio sam sad ljude pa ću i vas ako me ne budete vozili gdje kažem.

Ovo je rekao U. B. (20), osumnjičen da je 4. svibnja u selima Malo Orašje i Dubona ubio osmero mladih i ranio 14 ljudi, kada je s bombom u ruci oteo taksi u kojem je već netko bio. Kako podsjeća Kurir, U. B. je, kako se sumnja, počinio masakr hicima iz kalašnjikova i po vlastitom priznanju ‘pucao da zaplaši mještane dva sela kod Smedereva i Mladenovca, jer ga ogovaraju i omalovažavaju‘.

Svjedočila u tužiteljstvu

Djevojka, Jelena A. (19) koja je bila talac osumnjičenog masovnog ubojice, u ekskluzivnoj ispovijesti za Kurir opisala je agoniju kroz koju je prošla, a koja je trajala puna tri sata! Ona nam je na početku razgovora objasnila da ona nije trudna, kao što su to svi mislili.

- Ja nisam u drugom stanju, to sam slagala otmičaru, u nadi da me neće ubiti ako zna da čekam bebu. To sam napravila da bih sačuvala svoj život, ali i život taksista - rekla je ova djevojka.

Jelena A. jedna je od 50 svjedoka u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Smederevu vodi protiv U. B., a jučer je dala izjavu u ovoj instituciji. Po izlasku iz zgrade tužiteljstva, opisala je svoj susret s, u tom trenutku, najtraženijim i najopasnijim bjeguncem u Srbiji.

- Te večeri, oko 22.30, krenula sam taksijem iz Smedereva kod zaručnika na Ub, i dok sam sa taksistom komentirala zbog čega na putu ima toliko policije i Hitne pomoći, na naplatnoj rampi Mali Požarevac, na kojoj smo stajali, vidjela sam krupnog mladića u plavoj majici kako izlazi iz šumice, rekla je i dodala da je tada pomislila da mladić radi na naplatnoj rampi.

- Ispred nas su bila dva vozila, a taj mladić je ubrzanim hodom ušao u taksi. Sjeo je pored mene na zadnje sjedište, a u ruci je držao bombu - prisjetila se Jelena A. za Kurir.

24. travanj 2024 18:56