StoryEditorOCM
ForumPOTRAGA NA PERUĆI

Sumnja se da je nestali mladić na ovom dijelu pokušao preplivati jezero, navodno je tek nedavno naučio plivati. Traži ga i pas...

Piše Vladimir Urukalo, PSD
21. rujna 2021. - 13:19

Na području Perućkoga jezera od jučer traje traje velika potraga za nestalim 23-godišnjakom. 

U drugom danu potrage sudjeluju potražni psi i ronioci Specijalne jedinice PU splitsko-dalmatinske 'BATT'.

Pretražuje se dio na obali na području sela Otišića jer je vjerojatno da je mladić tu krenuo preplivati jezero, budući da je to njegov najuži dio, širok 270 metara. Jezero je u tom dijelu duboko dvadesetak metara, ali je puno mulja i vidljivost je jako slaba.

image
Vladimir Urukalo/Slobodna Dalmacija

Prema nekim navodima, mladić je tek nedavno naučio plivati. 

U 12:32 sata čeka se da psi završe potragu, kako bi zatim krenuli ronioci.

Među tragačima je pas Draco, jedan od najboljih u Europi, koji je spasio djevojčicu iz ruševina u Petrinji. 

- Pas je obučen prvenstveno za traženje u šumi, ruševinama, lavinama i vodi - rekao je Kruno Stipetić iz HGSS stanice Ogulin, i objasnio da pas lajanjem upozorava kada osjeti miris osobe koju traži, a lavež se razlikuje ovisno o tome je li osoba živa ili mrtva.

- Ako je riječ o tijelu, pas laje u rjeđim intervalima i tiše, a ako je osoba živa, pas o tome obavještava veselijim lavežom s više energije - rekao je Stipetić.

- Ne gubimo nadu, imali smo situacija kada smo ljude tražili i po nekoliko dana i pronašli ih žive. Vjerujemo da će i ova potraga sretno završiti - rekli su jučer pripadnici HGSS-a uključeni u potragu.

Podsjetimo, jučer ujutro je pronađen automobil u kojem se mladić udaljio od kuće, a kilometar dalje pronađene su i njegove osobne stvari. 

Pretpostavlja se da je mladić za kojim se traga Dominik Branimir Bilobrk, 23-godišnjak iz Obrovca Sinjskog koji je, kako je objavljeno na stranici nestali.hr, nestao u subotu, 19. rujna.

Na spomenutoj stranici navodi da je u trenutku nestanka bio je obučen u kratke maskirne hlače, crnu majicu kratkih rukava i crne tenisice. Jače je tjelesne građe, a od kuće se udaljio u automobilu marke Fiat.

14. srpanj 2024 01:10