StoryEditor
ForumJACQUES HOUDEK OTKRIO KAKO IZGLEDA NJEGOVA BORBA S KILOGRAMIMA

"Svaki ponedjeljak ulazim u ring sa svojim kilama. Već u četvrtak izgubim bitku..."

Piše Jutarnji.hr
15. svibnja 2019. - 13:55
Jacques Houdek

Jacques Houdek u HRT-ovoj emisiji "U svom filmu" urednice i voditeljice Tončice Čeljuske govorio je o svojoj karijeri i očekivanjima od nastupa Roka Blaževića na Eurosongu.

- Ne očekujemo ništa, spremni smo na sve, ali idemo po prvo mjesto. Ako bude i neko malo manje, nema veze. Ako budemo posljednji, barem ćemo znati da smo časno posljednji s nečime u što smo vjerovali i od čega nećemo ni u tom slučaju odstupiti ili oprati ruke - izjavio je Houdek.

Podsjetimo, naš pjevač ima i vlastito iskustvo s Eurovizije - završio je na 13. mjestu. Smatra da se može i bolje, samo treba priču sustavno graditi i imati iskonski koncept. Ne želi puno pametovati, no doista ima stav da je u glazbi u dobru i u zlu te da sve što radi mora imati neki iskonski moment koji ne smije biti strateški.

- Strategija ubija kreativnost - rekao je Jacques za HRT.

 

Komentirao je i "cajke" stil u glazbi - kaže kako je pop kao žanr u najnezavidnijem položaju jer se cajke pod krinkom popa serviraju i to se izjednačava.

- Tako ne bi trebalo biti, no o ukusima se ne raspravlja. Narod traži ono što narod traži. U svakom glazbenom stilu ima i dobrih i loših pjesama... Nekad je pjevanje bio gospodski posao. Svi smo te izvođače gledali kao nedostižne gospođe i gospodine s uvažavanjem. Danas je to možda malo drugačije, ali ja se i dalje osjećam kao gospodin  - smatra Houdek.

Osvrnuo se i na TV showove u kojima je bio mentor ili član žirija.

- Neka se drugi ne ljute, ali mislim da sam u tome apsolutno najbolji - samouvjeren je naš glazbenik.

Za sebe kaže da je i medo i lav - zaštitinički se odnosi prema svojim suradnicima. Ne voli neprofesionalizam, nerad i nepravdu. U svemu što radi daje se maksimalno, od drugih očekuje isto, ponekad i nerealno.

A o svojoj stalnoj borbi s kilogramima rekao je sljedeće: "Svaki ponedjeljak ulazim u ring sa svojim kilama. U četvrtak izgubim bitku. Teško je biti težak, teško je putovati, teško je zdravstveno, teško je koljenima... No ne treba svatko tko pjeva biti maneken. Nikad nisam htio promovirati debljinu kao neki pozitivan trend".

 

Izdvojeno

06. srpanj 2020 23:15