StoryEditorOCM
ForumPAPA FRANJO POSLAO PORUKU

"Svećenici, ako ste homoseksualci, budite u celibatu ili napustite Crkvu!"

Piše Tomislav Kukec
2. prosinca 2018. - 21:36
1440x620_1488186270papafranjo

Muškarci sa jasnim homoseksualnim sklonostima ne bi trebali biti primljeni u katolički kler, a ako su aktualni svećenici aktualni homoseksualci trebali bi napustiti službu, a ne voditi dvostruki život. 

Celibat se primjenjuje na sve

Poručio je to Poglavar Katoličke Crkve Papa Franjo u svojoj najnovijoj knjizi. Papa je poznat po svom relativno liberalnom stavu prema homoseksualcima, a iako ova poruka može djelovati oštro, Papa zapravo nije rekao ništa novo - i svećenici heteroseksualci koji se ne drže celibata ogriješili su se o pravila Crkve. 

Knjiga je nastala na temelju intervjua kojeg je sa Papom Franjom vodio španjolski svećenik Fernando Pradoo, a Papa u njoj razmatra izazove s kojima se suočavaju današnji svećenici, javlja Euronews i prenosi 100posto.

"Homoseksualnost u Crkvi zabrinjava me. Pitanje homoseksualizma vrlo je ozbiljno, a oni koji se bave mladim kandidatima za svećenstvo moraju biti posve sigurni da su kandidati ljudski i emotivno zreli prije nego što mogu biti zaređeni", kaže Papa Franjo koji se u svojim stavovima jasno drži Crkvine doktrine kako homoseksualnost kao sklonost nije grijeh, ali homoseksualni odnosi jesu. Ističe se kako se ovo pravilo odnosi i na žene u Crkvi. 

01. svibanj 2024 13:11