StoryEditor
ForumJEDINI VOĐA

Svi pričaju o mršavljenju Kim Jong-una, isplivale su i brojne teorije o tome kako je sada čak 20 kilograma lakši: ‘To je dvojnik, pravi je bolestan‘

Piše E.Pazdrijan/JL
30. listopada 2021. - 08:33

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un (37) u posljednjih je nekoliko mjeseci vidno izgubio kilograme, a vjeruje se da ih je skinuo čak 20, prenosi Guardian.

Južnokorejska nacionalna obavještajna agencija odlučila je najmodernijim tehnologijama analizirati naglo mršavljenje Kim Jong-una. Smatraju da diktator želi ostati zdrav dok pokušava vratiti naklonost javnosti koja je poljuljana jer se zemlja suočava s velikim ekonomskim problemima, rekla je južnokorejska špijunska agencija, piše Jutarnji list. 

Zdravlje sjevernokorejskog vođe u fokusu je svjetske javnosti već mjesecima, nakon što se pojavio vidno mršaviji. Na fotografijama koje kruže medijima može se primijetiti velika razlika u gubitku njegove kilaže.

Špekuliralo se i da je Kim Jong-un smrtno bolestan, a za zemlju je problematično to što još uvijek nije imenovao svog nasljednika na čelu već ionako osiromašene zemlje, kojoj je glavni fokus na nuklearnom oružanju.

Unatoč njegovoj vidno mršavijoj pojavi, iz Sjeverne Koreje poručuju da mršavljenje nije rezultat ozbiljne bolesti nego dovođenja u formu.

No, glasine ipak nisu utihnule jer svjetski tabloidi pišu da Sjeverna Koreja zapravo koristi dvojnika koji se umjesto vođe pojavljuje u medijima, dok pravi Kim Jong-un leži u bolesničkom krevetu.

Nacionalna obavještajna služba (NIS) te je optužbe odbacila, rekavši da je njegova ukupna težina sa 140 kilograma pala na 120 kilograma, dok njegova visina iznosi 170 centimetara. Kim je za političke javne aktivnosti angažiran samo 70 dana u godini, a ove godine to je pojavljivanje povećano za čak 45%. Možda je upravo ta iscrpljenost rezultat njegovog mršavljenja.

Naime, nakon otprilike 10 godina na vlasti, Kim pokušava prevladati ono što se čini kao najteže razdoblje njegove vladavine, uzrokovano ekonomskim problemima koji su pogoršani pandemijom koronavirusa.

Sjeverna Koreja još nije prijavila nijedan slučaj zaraze koronavirusom. Dok stručnjaci dovode u pitanje njezine tvrdnje, državnik HaTae-keung je rekao da država još nije primijetila znakove širenja globalnog virusa.

item - id = 1139027
related id = 0 -> 1159788
related id = 1 -> 1158715
18. siječanj 2022 13:54