StoryEditorOCM
ForumSUĐENJE U BEOGRADU

Svjedočenje majke dječaka ubijenog u ‘Ribnikaru‘ rasplakalo i suca: Pripremam ga kao za ekskurziju da bih ga - sahranila

Piše Vijesti SD
28. prosinca 2023. - 17:28

Nakon pauze na suđenju na Višem sudu u Beogradu na red je došlo svjedočenje roditelja ubijenog dječaka (13) koji je išao u razred s dječakom ubojicom iz OŠ "Vladislav Ribnikar".

Njihovo svjedočenje bilo je jako potresno, toliko da su se i sudac i svi svi nazočni u sudnici rasplakali - piše Kurir.

Suzana Stanković Čikić, majka ubijenog dečaka, detaljno je opisala njihov život prije tog krvavog 3. maja i nakon njega. Ona je objasnila da se u potrazi za svojim djetetom tog dana osjećala kao netko tko ne zna što ju je snašlo, sve se nadajući da joj je dijete živo.

- Kada smo suprug i ja ušli u taksi da nas vozi do Tiršove, da vidimo je li nam tamo dijete, što je sa njim, nazvali su nas roditelji jedne od ubijenih devojčica, koji sam nam rekli: "Ostali smo bez naše kćerke, dođite u PS Vračar." Znate, tada ste u stanju šoka, tresete se, a onda na radiju čujemo vijesti. Tražim od taksista da pojača, a vijesti idu: "Osmero djece i čuvar ubijeni u OŠ "Vladislav Ribnikar" i, znate, svijet je stao - rekla je i dodala:

- Tamo su nam priopćili da nam je dete ubijeno, ali znate kako... vi se i dalje nadate da je živo, jer nemate potvrdu, niste ga vidjeli mrtvog.

Kako je dalje navela, osjećaj da se opraštaju od djeteta bio je grozan.

- Znate, kupujemo mu stvari, omiljene patike i ja mu te stvari spremam, peglam... da bih ga sahranila, a kao da ga spremam za ekskurziju. To je stanje ludila.

image

Cvijeće i poruke ispred škole "Vladislav Ribnikar" nakon masovnog ubojstva

Tom Dubravec/Cropix

Ono što je po njoj bilo najteže jest hladnokrvonst osumnjičenog i njegovih roditelja.

- Vidjela sam fotografije ubijenog sina i sve te djece, to su jezive stvari - navela je ona.

Podsjetimo, današnje ročište se odnosilo na parnični postupak koji je uslijedio nakon prijave 27 članova obitelji ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" koji su podnijeli tužbu protiv dječaka ubojice, njegovog oca, majke i protiv škole.

03. svibanj 2024 03:11