StoryEditorOCM
ForumVIDEO: BURNE REAKCIJE

"Ti si grozna osoba, sramota": rumunjski glazbenik koji je optužio Franku i njezin tim za plagiranje našao se na udaru korisnika YouTubea, nisu ga nimalo štedjeli 

Piše PSD
1. travnja 2018. - 20:19
Capture_franka.JPG

 

Nakon što je u medijima odjeknula vijest da je rumunjski glazbenik Guez optužio Franku Batelić, hrvatsku predstavnicu na Eurosongu, i njezin tim za plagiranje te poručio Hrvatima da "o****u s Eurosonga", našao se na udaru korisnika YouTubea - prenosi Slobodna Dalmacija.

Ispod njegove pjesme "Ceea ce iubim" za čiji instrumentalni dio smatra da ga je Frankin tim iskoristio u skladbi "Crazy", našao se priličan broj negativnih komentara.

- Jednostavno bih ti preporučila da izbrišeš ovaj video jer je riječ o jeftinoj kopiji Frankine "Crazy". Zapravo, to se ne može nazvati niti kopijom. Samo siuploadao instrumentalnu verziju pjesme "Crazy" i dodao svoj užasan glas.
Dušo, hrvatska pjesma je bila u produkciji još od kraja siječnja, Franka je sama to kazala u intervjuu za portal Wiwibloggs. Samo nastavi širiti laži. 

Baš me zanima kako će ova drama završiti.

Krivi naslov, trebalo bi stajati "Franka - Crazy", zar ne?

Oprosti, ali ne mogu vjerovati da se ovo stvarno događa. Ovo je identično Frankinoj "Crazy". Razočarao si me, Guez.
Ti si grozna osoba! Ukrao si Frankinu pjesmu i nju optužio za plagiranje. Sramota - poručili su mu korisnici.

Provjerili smo i komentare ispod Frankine pjesme, ali do trenutka objave ovog teksta naišli smo na samo jedan negativan.

- Pjesma je ukradena od rumunjskog glazbenika Gueza - poručio joj je jedan YouTube korisnik.

Ubrzo nakon optužbi rumunjskog glazbenika, svoj je komentar dao i Frankin menadžer Siniša Bevanda. 

– Pjesma "Crazy" je autorsko djelo tima Karpo medija, na kojoj je, uz Branimira Mihaljevića, produkciju radio Denis Mevlja, poznat i pod umjetničkim imenom Denzel Beats, a tekst i vokalne dionice radila je Franka. Na razvoju pjesme, u suradnji s HRT-om intenzivno se radi od prosinca. Izvođač koji je iskoristio pjesmu "Crazy" kao podlogu za svoju rap obradu, potpisao je Denzel Beatsa (Denis Mevlja). Instrumentalna i karaoke verzija pjesme je dostupna na svim javnim glazbenim platformama, pa se veselimo novim zanimljivim verzijama. Vidimo se u Portugalu! - kazao je za portal eurosong.hr.

24. travanj 2024 01:11