StoryEditorOCM
ForumINSTRUKTORICA JOGE

Tko je samozatajna Iva Tomašević, moguća prva dama Zagreba? Tomislav ju je osvajao mjesecima, vegetarijanka je i žive u stanu od 40-ak kvadrata

Piše M.P.
17. svibnja 2021. - 18:39

Najveća podrška Tomislavu Tomaševiću (39) samozatajna je supruga Iva Mertić Tomašević (40), instruktorica joge s diplomom iz komparativne književnosti i fonetike s kojom će 19. svibnja proslaviti petu godišnjicu braka.

Upoznali su se u rujnu 2008. preko zajedničkih prijatelja koji su im kasnije postali vjenčani kumovi, piše Gloria. Prohodali su tek tri mjeseca kasnije jer je Iva mislila da Tomislav zbog čestih putovanja nije materijal za vezu, uz to je studirao na Cambridgeu, ali on ju je uspio razuvjeriti.

Vjenčali su se 19. svibnja 2016. u kapelici na Sljemenu, a slavilo se na jednom obiteljskom imanju pokraj Koprivnice. Gostima su tada strogo zabranili donošenje svadbenih darova.

Dan vjenčanja nije bila subota, nego četvrtak u podne i to pred samo desetak gostiju. Vjenčao ih je Tomislavov stric Ivo Tomašević, inače glavni tajnik Biskupske konferencije BiH.

- Supruga i ja imamo specifičan odnos prema vjeri. Nismo ateisti, ali ni klasični vjernici. Duhovne trenutke možemo doživjeti bilo gdje na svijetu, pa i u prirodi”, rekao je nedavno Tomislav.

Medeni mjesec proveli su u Nepalu, namjeravajući proći Thorong La, najviši prijevoj na svijetu, no nisu uspjeli zbog goleme količine snijega.

image
Tomislav je buduću suprugu upoznao u rujnu 2008. preko zajedničkih prijatelja.
Goran Mehkek/Cropix

Trenutno žive na Trešnjevci u stanu od 40-ak kvadrata koji su kupili 2014. nakon dugogodišnjeg podstanarstva. Imaju psa Boška, mješanca kojeg su udomili kada je imao mjesec dana, a ime su mu dali zato što je bio pun buha.

Svaki slobodni trenutak provode zajedno, najčešće uz serije na Netflixu i HBO-u, a posljednje su gledali “Krunu”. Inače je Tomislavova najdraža serija “Žica”.

Rijetko govore o privatnom životu, ali na društvenim mrežama znaju podijeliti zajedničke fotografije.

- Volimo i prirodu pa Iva i ja trčimo, vozimo bicikl i uživamo na snowboardu te planinarimo, a s nama je uvijek i Boško. Idemo na mjesta u blizini Zagreba, a u nedostatku vremena i na Sljeme. Tužno nam je gledati kako mu je istočna strana devastirana pa radije biramo zapadnu. Imamo neke svoje skrivene i puste staze, što nam i odgovara jer trebamo malo mira, kazao je Tomašević, koji je sa suprugom posjetio brojne svjetske planine.

Otkrio je i da mu je supruga vegetarijanka, dok se on trudi prilagoditi tom načinu prehrane pa ne jede meso više od dva puta tjedno.

01. svibanj 2024 08:01