StoryEditorOCM
ForumDOČEKAO MINISTRA

Tko je svećenik koji obožava rolanje i koji je danas pred bolnicom vikao: ‘Vješala, vješala!‘ i ‘Izdaja, izdaja‘?

Piše SD
4. listopada 2021. - 18:39

Od patera Zdravka Kneževića, koji je danas među okupljenima na prosvjedu protiv covid potvrda ispred KBC-a Zagreb, vikao: "Vješala, vješala! Hitlerovi suradnici završili su na vješalima. Izdaja, izdaja! Judine škude!", te ustvrdio da je pandemija lažna i planski stvorena da se ljude porobi - ogradio se provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove pater Dalibor Renić.

Svećenik se unosio u lice ministru Berošu i vikao mu da je izdajnik hrvatskog naroda. 

"Na upit javnosti, izjavljujem da Hrvatska pokrajina Družbe Isusove nije ovlastila patera Zdravka Kneževića, svoga člana, da sudjeluje na prosvjednom okupljanju kod KBC Rebro dana 4. listopada 2021. godine. Iako je on sam naveo da sudjeluje kao privatna osoba, moram reći da se Provincija ograđuje od njegovih izjava u toj prigodi, od kojih su neke – prema prenošenju medija – bile sasvim neprimjerene, zbog čega se ispričavam svima koje su povrijedile, naveo je provincijal  Dalibor Renić te istaknuo kako zdravstveni radnici i njihovo vodstvo zaslužuju povjerenje i potporu u nastojanjima da se u ovoj pandemijskoj krizi građanima pruži najbolja zdravstvena zaštita i skrb.

Pater Knežević se u medijima ranije pojavljivao i u anegdotalnim epizodama kao duhovnik koji se „navukao“ na rolanje. Govorio je kako na misu stiže na koturaljkama, te da su one jedino što posjeduje.

image
Ranko Suvar/Cropix

 – Na rolama sam prošao cijeli Osijek, nema kvarta u koji nisam zavirio. Poznajem gradske ulice upravo zahvaljujući rolama. Nosim role sa sobom kad god idem nekamo na nekoliko dana. Zagreb, Đakovo, Varaždin..., sve sam te gradove obišao rolajući….- ispričao je 2018. godine novinarima, a u međuvremenu je doselio u Zagreb.

U organizaciji Udruge Vigilare, u listopadu 2020. bio je na „molitvenom činu kojim se Bogu dala zadovoljština za grijehe narodnih vođa". Vice Batarelo bio je jedan od organizatora, u procesiji su bili Stjepo Bartulica i Hrvoje Zekanović, a kao grijesi su se navodili "davanje djece sodomitskim zajednicama, sekularizam, feministička ideologija, potkopavanje prirodne obitelji…"

20. travanj 2024 05:12