StoryEditorOCM
ForumNAPREDNA MATEMATIKA

To ima samo u Srbiji: U zgradi bivšeg rukometaša prijavljen čak 121 birač; za beogradske izbore bilo ih još i više

Piše Vijesti sd
3. siječnja 2024. - 16:31

Zbog izborne procedure u Srbiji i u Beogradu već se tjednima masovno prosvjeduje na ulicama i optužuje režim Aleksandra Vučića za izbornu prijevaru. Kao dokazi navode se autobusi sa glasačima iz Republike Srpske. Sada se pojavio podatak o velikom broju birača na jednoj adresi.

U zgradi čiji je vlasnik bivši rukometaš, a sad istaknuti član Vučićeve Srspke napredne stranke Vladimir Mandić, za beogradske izbore bila su prijavljena nevjerojatna 154 birača, priopćila je Stranka slobode i pravde. Za republičke izbore, na istoj adresi, bio je prijavljen 121 birač, piše Nova.rs.

image

Ne stišava se bura i afere oko izbora u Srbiji 17. prosinca

Andrej Isaković/Afp

"Informacije o sumnjivim biračima koje su otkrili kontrolori Stranke slobode i pravde na biračkom mjestu broj jedan u Ugostiteljskoj školi na Savskom vijencu podudaraju se s podacima Istinomkera", poručili su iz SSP-a.

Prema podacima SSP-a, u ulici Kraljevića Marka broj 9 upisan je 121 birač za republičke izbore i 154 za beogradske, a zgrada je u vlasništvu istaknutog člana Srpske napredne stranke Vlade Mandića.

Bivši rukometaš, plejboj, ali i povjerljivi čovek SNS za prljave poslove, Vlada Mandić svojevremeno je optužen, pa oslobođen za pokušaj ubojstva. Sin je Momčila Mandića, svojevremeno tajkuna Radovana Karadžića.

image

Otac rukometaša Vladimira Mandića bio je tajkun osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića

Afp

U rujnu 2022. godine, policija u Banjoj Luci uhitila ga je u naselju Borik, a zajedno sa njim je uhićen i Adam Šukalo, također funkcionar Srpske napredne stranke. Policajci su tada zaustavili automobil u kojem su bila njih dvojica, pretresla vozilo, a potom ih, navodno bez objašnjenja, privela. Oni su saslušani u policiji, a potom pušteni, ali nije bilo obrazloženo jesu li su saslušani u svojstvu građanina ili ih organi Republike Srpske sumnjiče za neko kazneno delo.

Vlada Mandić je, prema nekim informacijama,zadužen i za "povjerljive poslove" SNS-a, među koje spada i razbijanje protesta i mitinga opozicijskih stranaka u Srbiji, a svojevremeno je viđan i u Crnoj Gori.

Tijekom kampanje za lokalne izbore u Nikšiću privođen je s još osam osoba, među kojima je bila i "sigurnosno interesantna osoba" iz Beograda Dane Šijan., piše Nova.rs.

Navededni podaci puno govore o regularnosti izbora i mogli bi imati dodatni odjek u javnosti i na ulicama.

image

Aleksandar Vučić, alfa i omega svega u Srbiji, pa i izbornog inženjeringa

Elvis Barukčić/Afp
08. svibanj 2024 11:02